« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MA SVE JE SUPER

Kosor odbacila navode da je u svađi s HUP-om

Ono što se događalo na sastanku apsolutno se ne poklapa s onim što čitamo u medijima, izjavila je premijerka nakon jučerašnjeg sastanka s poslodavcima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

HUP

Premijerka Jadranka Kosor odbacila je danas medijske napise da je na njezinu jučerašnjam sastanku s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) bilo disonantnih tonova, ističući da je atmosfera na sastanku bila odlična, te da su vlada i HUP dogovorili da će zajednički analizirati što je do sada napravljeno kako bi se pomoglo gospodarstvu u krizi.

"Ono što se događalo na sastanku apsolutno se ne poklapa s onim što čitamo u medijima", rekla je Kosor u Velikoj Gorici, gdje je nazočila 11. konvenciji Mladeži HDZ-a, komentirajući novinske izvještaje da je jučerašnji sastanak bio buran te da su poslodavci Vladi jasno kazali da nisu zadovoljni dosadašnjom provedbom antirecesijskih mjera.

Kosor kaže da su predstavnici vlade i HUP-a razgovarali vrlo otvoreno, da su iznijeli različita stajališta o nekim pitanjima, te da je dogovoreno da će se sljedećeg tjedna analizirati ono što je napravljeno na temelju postojećih dokumenata, kao i ono što bi tek trebalo napraviti za gospodarstvo.

"Što se tiče vlade, mi smo otvoreni za sve ono što je moguće učiniti u ovom trenutku. Dakle, što je moguće učiniti to ćemo učiniti i ne samo na temelju razgovora s poslodavcima, nego i s drugima", Jadranka Kosor o pomoći gospodarstvuPodsjetila je da je vlada već donijela niz mjera za pomoć gospodarstvu, da će na sjednici idućeg tjedna donijeti i novi model poticanja, u okviru kojega očekuje nove aukcije za pomoć tvrtkama koje imaju poteškoća, a uskoro i mjere kojima će se pomoći tvrtkama čije poteškoće nisu vezane uz krizu.

Za današnji događaj u Gorici premijerka se nije, kako običava, okitila brošem, a novinare je zanimalo je li broš izostao zbog kritika SDP-a, što je Kosor opovrgnula.

"Nije zbog kritika SDP-a. Ako krenu u daljnju analizu, ima još puno elemenata na meni, kao i na svakoj drugoj ženi, koji se mogu analizirati", kazala je Kosor.

SDP-ovu kritiku na svoj nakit Kosor tumači kao "dokaz da im nije preostalo ništa drugo osim da analiziraju broševe".

"Rekla bih da je to jadno u ovom trenutku velike krize i velikih problema", rekla je premijerka, koja smatra da bi SDP trebao poduprijeti vladine mjere, "umjesto da se bavi beznačajnim stvarima".

"To samo pokazuje da su se dogovorili da isključivo i samo udaraju po meni svim sredstvima, pa ako treba i broševima", kazala je Kosor i dodala da će se i dalje nastaviti oblačiti onako kako svakog jutra zamisli.

"Važno je pred ljude izaći pristojno, odjeven, umiven i čist, čistog i otvorenog srca i znati što treba učiniti, s brošem ili bez njega", poručila je Kosor. (hina/metro-portal)

06.03.2010. 15:55:24
Novi komentar
nužno
nužno