« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BAJIĆ NA MJESTU

Kosor nema ništa protiv da DORH istraži kako je došla do stana

Ovo što je napravio SDP je pokušaj onoga što se u žargonu zove okretanje pile naopako, komentirala je premijerka zahtjev SDP-ovca Igora Dragovana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

DORH

,

Jadranka Kosor

,

Mladen Bajić

,

Igor Dragovan

,

stjecanje imovine

Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor danas je izjavila kako nema ništa protiv da Državno odvjetništvo istraži okolnosti pod kojima je stekla stan, osvrčući se na zahtjev SDP-ovca Igora Dragovana da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić istraži način stjecanja njezina stana.

"Nemam ništa protiv da se sve ispita i da Državno odvjetništvo odgovori na sva pitanja", izjavila je Kosor novinarima, zamoljena za komentar Dragovanova zahtjeva Bajiću, koji je izrekao iznoseći stav SDP-a o kaznenoj prijavi protiv njihova zastupnika Zvonimira Mršića.

"Ovo što je napravio SDP je pokušaj onoga što se u žargonu zove okretanje pile naopako, dakle pokušavaš svoj problem prebaciti na neka tuđa leđa", rekla je, dodavši da podupire Dragovanov zahtjev.

Ocijenila je kako iz SDP-ovih poteza iščitava zašto su protiv Vladina prijedloga da se Bajiću omogući još jedan mandat na čelu državnog tužiteljstva.

"Čini se sada da dobivamo polako konture zašto SDP ne želi podržati Mladena Bajića. Očito je da Vlada sa mnom na čelu pokazuje da apsolutno nema nedodirljivih u smislu pripadnosti nekim političkim grupacijama", poručila je Kosor.

Istaknula je Vladin stav da se borbi protiv kriminala i korupcije prilazi bez obzira je li netko član stranke.

"Ne znam jesu li u SDP-u mislili da se to treba odnositi samo na jednu grupaciju stranka, a na drugu ne. I u slučaju gospodina Mršića i drugih, svi su nevini dok se u sudskom postupku ne dokaže suprotno i moramo institucijama pustiti da rade svoj posao. Tako jest, tako mora biti, tako će biti i sutra. Tako će biti što se tiče Vlade i HDZ-a". (hina/metro-portal)

27.01.2010. 14:59:27
Novi komentar
nužno
nužno