« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
DAN ZDRAVE DOJKE

Kosor: Javnost treba senzibilizirati o raku dojke

U europskim zemljama svake dvije minute otkrije se jedan slučaj raka dojke dok svakih šest minuta zbog te bolesti umire jedna žena

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

rak dojke

,

raspodjela bogatstva

,

vrh HDZ-a

U povodu Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, predsjednica vlade Jadranka Kosor primila je danas u Vladi predstavnike udruge Europa Donna Hrvatska, a na sastanku je zaključeno da je nužno senzibilizirati javnost, informirati je i educirati o važnosti odaziva na pregled žena na vrijeme. U europskim zemljama svake dvije minute otkrije se jedan slučaj raka dojke dok svakih šest minuta zbog te bolesti umire jedna žena, podaci su koje je govoreći o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke iznijela predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska dr. Nada Kraljević.

U europskim zemljama svake dvije minute otkrije se jedan slučaj raka dojke dok svakih šest minuta zbog te bolesti umire jedna žena.

Kraljević se osvrnula i na novu kampanju "Dan zdrave dojke" namijenjenu zdravim osoba, posebice mladim ženama, a premijerki se zahvalila što se prošlog vikenda odazvala tradicionalnoj akciji Dana ružičaste vrpce.

Predsjednica vlade Kosor ponovila je da žene moraju pronaći vrijeme za sebe i dodala da rano otkrivanje bolesti može pomoći izlječenju. Kazala je da hrvatska vlada daje apsolutnu potporu radu udruge i ponudila joj pomoć i u budućnosti. Na sastanku su bili i tajnica udruge dr. Senija Brnić te počasni član udruge i predstojnik Klinike za tumore prof. dr. sc. Marko Turić. (hina/metro-portal)

07.10.2010. 15:10:00
Novi komentar
nužno
nužno