« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
MI SMO DOBILI

Kosor: Dogovorom HDZ-a i SDP-a Hrvatska je na dobitku

Predsjednica Vlade rekla je da je taj dogovor primjer, što se tiče HDZ-a, kako se interes Hrvatske - a on je završiti pregovore i postati 28 članica EU - stavlja na prvo mjesto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

BiH

,

Ustav RH

,

glasovanje

,

vonj

,

brzi internet

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas da je njezinim dogovorom s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem oko glasovanja dijaspore "dobila Hrvatska".

"Tim smo dogovorom za svagda osigurali glasovanje hrvatskih državljana izvan granica Hrvatske", rekla je Kosor novinarima nakon 16. konferencije Zajednice povratnika Hrvatske.

Istaknula je da se tim dogovorom u Ustav RH ugrađuje pravo hrvatskih državljana izvan zemlje da glasuju te da imaju svoja tri zastupnika u Saboru. Podsjetila je da su pojedine stranke i čelnici stranaka u izbornoj kampanji 2007. i prijašnjim kampanjama to pravo apsolutno osporavali. Predsjednica Vlade rekla je da je taj dogovor primjer, što se tiče HDZ-a, kako se interes Hrvatske - a on je završiti pregovore i postati 28 članica EU - stavlja na prvo mjesto.

Tu odluku je ocijenila dobrom rekavši da su na jutrošnjem sastanku predsjednici županijskih odbora iz cijele Hrvatske pozdravili taj dogovor koji omogućuje izmjene Ustava, završetak pregovora do kraja godine te potpisivanje pristupnog ugovora početkom 2011. To je dobra poruka i građanima da se dvije stranke, jedna vladajuća i najveća te oporbena, mogu dogovoriti oko bar jednog ključnog pitanja za Hrvatsku, što je jako važna stvar.

Upitana kako to da su iz BiH stigle reakcije da je dogovor diskriminirajući za njih Kosor je odgovorila da to nije istina. Podsjetila je na reakciju predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji je pozdravio dogovor predsjednice Vlade i HDZ-a i predsjednika SDP-a. Na upit kada kreće revizija svih državnih agencija Kosor je rekla da ona ide te da taj posao treba biti gotov u 45 dana. (hina/metro-portal)

22.05.2010. 14:45:00
Novi komentar
nužno
nužno