« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
OBEĆANJE

Kosor: Datum parlamentarnih izbora znat ćete do lipnja

"Danas je dogovoreno da se parlamentarni izbori održe do kraja ove godine. Ova (vladajuća) koalicija ne želi bježati od građana", rekao je Friščić

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Josip Friščić

,

Jadranka Kosor

,

parlamentarni izbori

,

vladajuća koalicija

,

poglavlja EU

Vrijeme parlamentarnih izbora objavit ćemo do kraja lipnja, do kada bi trebali biti završeni pristupni pregovori s Europskom unijom, izjavila je večeras nakon sastanka s koalicijskim partnerima predsjednica Vlade RH i HDZ-a Jadranka Kosor, javlja Hina.

Kao glavnu temu današnjeg sastanka premijerka je u izjavi novinarima istaknula mobiliziranje svih snaga kako bi se do kraja lipnja zatvorila sva preostala poglavlja.

"Razgovarali smo da još snažnije krećemo u završetak pregovora do kraja lipnja, o zatvaranju poglavlja 8 (tržišno natjecanje), a osobito poglavlja 23 (pravosuđe i temeljna prava) i dodatnom planu aktivnosti kako bi pregovori bili gotovi do kraja lipnja", rekla je Kosor, posebice ističući važnost jačanja parlamentarne potpore za dostizanje toga cilja. O toj temi, rekla je, uskoro će razgovarati i s oporbom.

"Danas je dogovoreno da se parlamentarni izbori održe do kraja ove godine. Ova koalicija ne želi bježati od građana", rekao je HSS-ovac Josip Friščić.

Istaknula je kako je koalicija čvrsta i stabilna te da vlada ima nedvosmislenu potporu partnera za završetak pregovora s EU-om, gospodarski oporavak i nastavak borbe protiv korupcije i kriminala.

Jedinstveni su i u stajalištu da se parlamentarni izbori održe odvojeno od referenduma za ulazak u EU, rekla je premijerka. Zadovoljstvo sastankom izrazili su i predsjednik HSS-a Josip Friščić, potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i nezavisna zastupnica Đurđa Adlešič, ističući kao glavni cilj kvalitetan završetak pregovora.

"Danas je dogovoreno da se parlamentarni izbori održe do kraja ove godine. Ova koalicija ne želi bježati od građana", rekao je Friščić, dodajući kako vjeruje da će se "do kraja lipnja moći jasno izlistati datumi". I on smatra da će se pregovori s EU-om završiti do kraja lipnja budući da, kako je rekao, nijedno ministarstvo nije izrazilo sumnju u ispunjavanje svih potrebnih mjerila.

Pupovac je pak istaknuo kako je najvažnije "spriječiti gubitak fokusiranja na završetak pregovora", što se, ocijenio je, u zadnje vrijeme počelo događati. "Odlučili smo da kao vladajuća koalicija trebamo vratiti fokus da se pregovori završe do kraja lipnja", rekao je Pupovac. S tim ciljem, istaknuo je, potrebno je pokrenuti sinergiju u cijelom društvu, stvarajući pretpostavke za završetak pregovora te da "izbori budu održani u skladu s očekivanjima građana".

21.03.2011. 20:55:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    22.03.2011. 01:37
    To se onda zna što je to izbori neće biti prije 2012
Novi komentar
nužno
nužno