« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
22. LIPNJA

Kosor čestitala građanima Dan antifašističke borbe

"Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. kada je hrvatski narod ustrojio jednu od prvih antifašističkih postrojbi u okupiranoj Europi", rekla je premijerka

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Bernard Čović/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Dan antifašističke borbe

U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, predsjednica Vlade Jadranka Kosor uputila je građankama i građanima Hrvatske čestitku u kojoj je navela da su u temelje slobodne i demokratske Hrvatske ugrađene vrijednosti i stečevine antifašizma, piše Hina.

"Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. kada je hrvatski narod ustrojio jednu od prvih antifašističkih postrojbi u okupiranoj Europi, ali i velike pobjede nad jednim od najvećih zala u povijesti. Danas odajemo počast svim žrtvama nacizma i fašizma, koje zaslužuju naše puno poštovanje, zahvalnost i vječno sjećanje", poručila je Kosor u čestitki.

Navela je i kako upravo radi ustrajne borbe protiv fašizma, nacizma i svih drugih oblika totalitarizama, danas živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj, u čije su temelje ugrađene vrijednosti i stečevine antifašizma.

"Naša je dužnost i obveza, kako prema onima koji su dali živote za slobodu u čijim plodovima danas uživamo, tako i prema budućim naraštajima, čuvati univerzalne vrijednosti mira i tolerancije, dostojanstva i demokracije, kako se zlo fašizma ili bilo kojeg drugog oblika totalitarizma nikada više ne bi ponovilo", istakla je premijerka Kosor u čestitki koju je uputila u ime hrvatske Vlade i svoje osobno ime svim građankama i građanima za Dan antifašističke borbe.

22.06.2011. 10:03:00
Novi komentar
nužno
nužno