« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
NAPOKON

Korisnici Ubera sada mogu vidjeti ocjene koje su im dali vozači

Ovo je prvi put da Uber korisnicima omogućuje pregled pozitivnih i negativnih ocjena koje su dobili

Proširuje se usluga
Proširuje se usluga (Arhiva)
Više o

vozači

,

ocjene

,

Uber

Uber je predstavio novu funkcionalnost unutar svoje aplikacije koja korisnicima omogućuje jednostavan uvid u ocjene koje im dodjeljuju vozači. Osim pregleda svojih ocjena, korisnici u Centru za privatnost također mogu provjeriti podatke o prošlim vožnjama, pojedinosti o plaćanju, kontrolirati marketinške postavke i još mnogo toga.

Ovo je prvi put da Uber korisnicima omogućuje pregled pozitivnih i negativnih ocjena koje su dobili. Analiza ocjena dostupna je u novom izborniku Centar za privatnost kojem korisnici mogu pristupiti kako bi lakše shvatili svoj ukupni prosjek.

Kako otvoriti detaljni pregled ocjena? 

  1. U izborniku Postavke odaberite Privatnost.

  2. U izborniku Privatnost odaberite Centar za privatnost. 

  3. Prijeđite prstom udesno i odaberite "Želite li vidjeti sažetak svojeg korištenja Uberom?"

  4. Odaberite "Pogledaj sažetak". 

  5. U odjeljku Ocjene odaberite "Prikaži moje ocjene".

Kako poboljšati svoju ocjenu?

I vozači i korisnici na Uberu nakon završetka vožnje imaju mogućnost ocijeniti jedni druge s jednom do pet zvjezdica. Ukupna ocjena se računa kao prosjek zadnjih 500 vožnji. Vozači Ubera podijelili su nekoliko savjeta za korisnike kako bi poboljšali svoju ocjenu. 

  1. Budite uredni. Vozači ne bi trebali čistiti za vama. Otpad i sve druge stvari uvijek ponesite sa sobom. Ne ostavljajte nered iza sebe.

  2. Zavežite sigurnosni pojas. Studije pokazuju da korisnici koji ne zavežu sigurnosni pojas na stražnjem sjedalu mogu dovesti vozača u veći rizik od ozljeda u sudaru. Zato se nemojte zaboraviti vezati kako bi povećali svoju i vozačevu sigurnost.

  3. Budite spremni. Zapamtite da je vrijeme vozača dragocjeno i da vas ne bi trebali čekati. Budite spremni za polazak kad vozač stigne.

  4. Odnosite se jedni prema drugima s poštovanjem. Kao što je navedeno u Uberovim smjernicama za zajednicu, platforma želi da se korisnici i vozači osjećaju sigurno, poštovano i pozitivno. Uvijek se ponašajte prema svom vozaču i njegovom vozilu onako kako biste željeli da se prema vama ponašaju.

  5. Nemojte udarati vratima! Ako ne razmišljate o tome, lako je slučajno snažno zalupiti vratima. Vozači često navode lupanje vratima kao razlog zbog kojeg daju manju ocjenu.

Pokretanje Centra za privatnost, koji je dostupan svim korisnicima diljem svijeta, u skladu je s Uberovom misijom da pouzdano upravlja osobnim podacima korisnika na svakom tržištu na kojem je prisutan. Pružajući veću transparentnost i lakši pristup podacima, Uber nastoji korisnicima osigurati sve što im je potrebno za iskustvo od 5 zvjezdica na svakoj vožnji. 

Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost i dalje ostaje Uberov prioritet. Tvrtka je vozačima distribuirala higijenske pakete koji sadrže maske,rukavice, dezinfekcijske gelove i sprejeve. Uz to, Uber je usmjerio svoje napore na implementaciju procesa i tehnoloških rješenja u stvarnom vremenu kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku. Među njima je i alat za prepoznavanje objekata koji omogućava Uberovoj aplikaciji da prije početka putovanja utvrdi nose li vozači masku, kao i kontrolni popis unutar aplikacije putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi da poštuju sve sigurnosne mjere prije spajanja na platformu.

23.02.2022. 18:54:00
Novi komentar
nužno
nužno