« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BAR-BOLJARE

Konzorcij i dalje pregovara o financijskoj dokumentaciji

IGH i Tehnika u očitovanju na upite Hanfe i Zagrebačke burze navode kako ne mogu jamčiti da će posao biti zaključen ili raskinut

(Denis Jerković/Cropix)
Više o

IGH

,

Crna Gora

,

Tehnika

,

Konstruktor inženjering

,

autocesta Bar - Boljare

,

Unicredito grupa

Prema saznanjima Instituta IGH, Unicredito grupa nije dostavila bankovne garancije hrvatskom konzorciju za gradnju autoceste u Crnoj Gori, Konstruktor-Inženjering i dalje pregovara o ishođenju financijske dokumentacije, a IGH ne može jamčiti da će posao biti zaključen ili raskinut.

Kaže se to u očitovanju Instituta IGH na današnje upite Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i Zagrebačke burze o istinitosti medijskih napisa vezanih uz izdavanje bankarske garancije za projekt autoceste Bar-Boljare u Crnoj Gori.

Hanfa je danas je zatražila od IGH-a očitovanje o medijskim napisima i objavama vezanim uz izdavanje bankarske garancije za projekt naplatne autoceste Bar-Boljare u Crnoj Gori, te je li hrvatski konzorcij u pregovorima vezanim uz neka druga jamstva za taj posao.

I Zagrebačka burza danas je uputila upit IGH-u da se očituje na te medijske napise i objave.

Prema saznanjima Instituta IGH, Unicredito grupa, putem jedne od članica grupe, nije dostavila bankovne garancije konzorciju koji čine Konstruktor-Inženjering, Institut IGH i Tehnika, kaže se u očitovanju IGH-a.

U očitovanju se navodi da je prema saznanjima Instituta IGH, voditelj konzorcija Konstruktor-inženjering i dalje u postupku pregovaranja oko dovršetka ishođenja cjelokupne financijske dokumentacije sukladno odredbama Ugovora o koncesiji u vezi projekta autoceste Bar-Boljare.

Dodaje se da Institut IGH u trenutku sastavljanja očitovanja nema novih, do sada neobjavljenih informacija od Vlade Republike Crne Gore i/ili voditelja Konzorcija, temeljem kojih bi mogao potvrditi ispunjenje ili neispunjenje uvjeta propisanih odredbama Ugovora o koncesiji u vezi projekta autoceste Bar-Boljare, niti u bilo kojem smislu može garantirati da će taj posao biti zaključen ili pak raskinut.

Tehnika: Unicredito nije dostavio jamstva konzorciju

Građevinska tvrtka Tehnika, član hrvatskog konzorcija za gradnju autoceste u Crnoj Gori, objavila je na Zagrebačkoj burzi očitovanje identično onom Instituta IGH, u kojem se navodi da Unicredito grupa nije dostavila bankovna jamstva konzorciju te da se i dalje pregovara o ishođenju financijske dokumentacije.

Tehnika, kao i IGH, u očitovanju na upite Hanfe i Zagrebačke burze, navodi kako ne može jamčiti da će posao biti zaključen ili raskinut.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i Zagrebačka burza danas su zatražile očitovanja Tehnike i IGH-a o istinitosti medijskih napisa vezanih uz izdavanje bankovnog jamstva za projekt autoceste Bar-Boljare u Crnoj Gori.

Treći član konzorcija - Konstruktor-inženjering ne kotira na burzi pa od njega nije zatraženo očitovanje koje su Hanfa i Zagrebačka burza zatražile potaknute medijskim napisima i objavama vezanim uz izdavanje bankarske garancije za projekt naplatne autoceste Bar-Boljare u Crnoj Gori.

Prema saznanjima Tehnike, Unicredito grupa putem jedne od članica grupe, nije dostavila bankovne garancije konzorciju, kaže se u očitovanju te se dodaje da prema saznanjima Tehnike, voditelj konzorcija Konstruktor-inženjering i dalje pregovara o dovršetku ishođenja cjelokupne financijske dokumentacije sukladno odredbama Ugovora o koncesiji u vezi projekta autoceste Bar-Boljare.

Dodaje se da Tehnika u trenutku sastavljanja očitovanja ne može garantirati da će posao biti zaključen ili raskinut. (hina/metro-portal)

25.02.2010. 15:31:33
Novi komentar
nužno
nužno