« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
1. OŽUJAK

Konstruktoru se ipak produžuje rok za dostavu jamstava?

Zoran Radonjić iz crnogorskog Ministarstva prometa i pomorstva kaže da su rokovi okvirnog karaktera i mogu se produžavati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

autocesta Crna Gora

,

Konstruktor

,

Zoran Radonjić

,

crnogorska vlada

Tajnik crnogorskog Ministarstva prometa i pomorstva Zoran Radonjić nije u četvrtak potvrdio, ali ni opovrgnuo medijska nagađanja da je crnogorska vlada produžila rok Konstruktoru za dostavu valjanih bankovnih jamstava za izgradnju autoceste, rekavši kako je to moguće ako crnogorska strana utvrdi da je to u njezinom interesu, te ako se od međunarodnih financijskih organizacija pribavi nesumnjiv dokaz da će biti zaključen ugovor s njima.

"Vlada Crne Gore može produžiti rok Konstruktoru za dostavljanje jamstava i nakon 1. ožujka, ako utvrdi da je to u njezinom interesu", kazao je Radonjić podgoričkom Radiju Antena M.

On je priopćio da je sjednica Vijeća za autoputeve zakazana za utorak, 2. ožujka, kada će Komisija koja je zadužena za ovaj posao i Ministarstvo prometa predstaviti rezultate prispjelih ponuda.

"Rokovi koji su dani su okvirnog karaktera i shodno koncesijskom ugovoru mogu se produžavati sve dok vlada kao naručitelj ovog posla procijeni da je to od interesa države Crne Gore", objasnio je Radonjić.

On nije isključio mogućnost da se Konstruktoru produži rok nakon 1. ožujka, ukoliko se od međunarodnih financijskih organizacija pribavi nesumnjiv dokaz da će biti zaključen ugovor s njima.

Podgorički mediji prenose informacije s hrvatskih portala da čelnici Konstruktora u sjedištu Europske investicijske banke razgovaraju o mogućnosti izdavanja bankarskih jamstava, a da ih je odbila Zagrebačka banka. (hina/metro-portal)

25.02.2010. 19:44:55
Novi komentar
nužno
nužno