« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ŽELIM ŽIVOT

Koncertom za Zakladu Ana Rukavina prikupljeno oko 700 tisuća kuna

Zagrepčani i njihovi gosti i ove su godine usprkos hladnoći pokazali da imaju veliko srce

(Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Zaklada Ana Rukavina

,

humanitarni koncert

,

Želim život

Na humanitarnoj akciji "Želim život", na kojoj se prikupljao novac za zakladu Ana Rukavina, u utorak navečer je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu po četvrti put održan koncert hrvatskih estradnih zvijezda, a gledatelji Hrvatske televizije, koja je izravno prenosila akciju, telefonskim su pozivima darivali Zakladu i, prema dosadašnjim podacima, prikupili oko 700.000 kuna.

Koliko je točno darovano u večerašnjoj akciji bit će poznato sutra.

Na pozive darovatelja iz cijele Hrvatske javljali su se predstavnici hrvatske vlasti, među kojima i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks i potpredsjednici Vlade Đurđa Adlešič, Ivan Šuker i Darko Milinović.

Na telefonske pozive javljali su se također predsjednički kandidati Andrija Hebrang, Josip Jurčević, Nadan Vidošević i Vesna Pusić te mnogi djelatnici iz hrvatskoga kulturnog i javnog života.

Marija Rukavina, predsjednica Zaklade Ana Rukavina rekla je kako najviše što čovjek može učiniti čovjeku jest spasiti mu život. Vlada svake godine daruje Zakladu s oko 4,5 miljuna kuna, rekla je Marija Rukavina.

Kako je istaknuo ministar Šuker, Ministarstvo financija će PDV uključen u cijenu telefonskih poziva na kraju godine, kao i do sada, darovati Zakladi Ana Rukavina.

Novac prikupljen večerašnjim koncertom namijenjen je provedbi tipizacije prikupljenih uzoraka krvi dobrovoljnih davatelja koštane srži i proširenju hrvatskoga registra dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica. (hina/metro-portal)

15.12.2009. 23:04:46
Novi komentar
nužno
nužno