« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
MMC Studio

Koncert benda Olovni ples

Matoševi, Šenoini i Tadijanovićevi stihovi u blues i outlaw country ritmu

Više o

mmc studio

,

Olovni ples

U petak 30. 10. u 21h u MMC-u "Studio". Ulaz 30kn. Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Olovni ples je bend iz Dugog Sela koji čine četiri prijatelja: Vjeran, Bojan, Stipe i Zoki. Počeci Olovnog plesa sežu u godinu 2003. kada je Stipe uglazbio neke Matoševe tekstove, te uz poneki autorski tekst snimio album u kućnim uvjetima kod Marina Pavlovića.

Te snimke odležale su par godina u ladicama i Stipinom upornošću našle put do Zdenka Franjića koji je objavio to kao album "Olovne pjesme za olovni ples" pod etiketom Slušaj Najglasnije 2007. godine.

U ljeto 2007. i zimi 2007/2008. također u kućnim uvjetima snima se album "Noć bez jablana" koji je izdan za istog izdavača u prosincu 2008. U rujnu 2009. bend izdaje svoj treći album (također snimke nastale u kućnim uvjetima) "Gnijezdo bez sokola" za nezavisnog izdavača Brlog records iz Zadra.

U posljednje dvije godine odsvirali su oko 50-ak koncerata (Zagreb, Bjelovar, Varaždin,Garešnica, Ivanić -Grad, Zadar,Vrgorac, Makarska,Osijek,Škofja Loka).

Olovni ples gostuje u emisiji Radna subota na Hrvatskom Radiju 2.programu 98.5 MHz u Subotu 17. listopada u 10:30h

Njihovu glazbu teško je svrstati u neku određenu glazbenu kategoriju ,a možda ju je najbolje opisati kao spoj poezije hrvatskih pjesnika s početka 20. st. kao što su A.G. Matoš, A. B. Šimić, Đuro Sudeta, D. Tadijanović, A. Šenoa, te utjecaja bluesa, šansone, outlaw country i etno glazbe.

U svakom slučaju s pravom naglašavaju da smo pronašli vlastiti glazbeni izričaj. U poeziji hrvatskih pjesnika pronašli su autentičnu blues tematiku.To je poezija naglašenog ritma i melodioznosti , te misaonih ispovjednih tekstova u kojima su pronašli nešto svoje. Sve o Bandu Olovni ples na www.myspace.com/olovniples.

Kao i kod svakog poštenog banda Olovni ples najbolje ćete doživjeti uživo!


28.10.2009. 15:17:46
Novi komentar
nužno
nužno