« Biznis
objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana
FINANCIJE

Komunikacija je ključna u ovom dobu

Mobilna i telekomunikacijska industrija igra ključnu ulogu u povezivanju ljudi, poduzeća i tehnologija dijem svijeta

Telekomunikacije i informacijsko društvo
Telekomunikacije i informacijsko društvo (Arhiva)
Više o

telekomunikacije

,

komunikacija

,

mobilnost

Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva, koji se svake godine obilježava 17. svibnja, ima za cilj podići svijest o korištenju interneta i telekomunikacija te njihovoj dobrobiti za razvoj društva i gospodarstva. Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva naglašava potrebu premošćivanja digitalnog jaza osiguravanjem da svatko na planetu ima pristup mogućnostima i prednostima telekomunikacijske tehnologije. Kako se svijet nastavlja aktivno uključivati ​​na međunarodnoj razini, oslanjajući se na tehnologiju i inovativne komunikacije, ulagači bi mogli razmotriti istraživanje potencijalnih ulaganja u dionice mobilnih i telekomunikacijskih tvrtki.

Mobilna i telekomunikacijska industrija igraju ključnu ulogu u povezivanju ljudi, poduzeća i tehnologije diljem svijeta, osiguravajući stabilan i brz prijenos podataka, kao i siguran pristup informacijama. Kako se tehnologija nastavlja razvijati, a potreba za povezivanjem s mobilnim mrežama raste, postoji nekoliko ideja za ulaganje u mobilnom i telekomunikacijskom sektoru koje vrijedi razmotriti.

Operateri mobilne mreže. Operateri mobilnih mreža, također poznati kao bežični operateri ili telekomunikacijske tvrtke, pružaju mobilne glasovne i podatkovne usluge maloprodajnim i poslovnim korisnicima. Ove tvrtke, kao što su AT&T, Verizon, Vodafone i T-Mobile US, upravljaju bežičnim mrežama i pružaju usluge milijunima pretplatnika širom svijeta. Budući da potražnja za mobilnom komunikacijom nastavlja rasti, osobito u gospodarstvima u nastajanju s velikim rastom stanovništva i ubrzanom digitalizacijom, operateri mobilnih mreža mogu imati koristi od povećane upotrebe podataka, šireg prihvaćanja 5G tehnologije i ulaska na nova tržišta.

Proizvođači telekomunikacijske opreme. Proizvođači telekomunikacijske opreme su tvrtke koje projektiraju, proizvode i isporučuju infrastrukturu i opremu koja se koristi u telekomunikacijskim mrežama. Te tvrtke, kao što su Cisco Systems i Juniper Networks, pružaju širok raspon proizvoda i usluga uključujući bežičnu mrežnu opremu, opremu za optička vlakna, usmjerivače, preklopnike i druga mrežna rješenja. Kako raste potražnja za modernom telekomunikacijskom infrastrukturom i opremom za podršku rastućim zahtjevima za podatkovnim prometom, proizvođači telekomunikacijske opreme mogli bi se suočiti s potencijalnim prilikama za rast.

21.05.2023. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno