« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
GUŽVE

Kolona od 10 kilometara na Ivanjoj Reci

Osim kiše koja ometa promet, vozača koji su krenuli kućama u inozemstvo sve više na izlascima s autocesta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

naplatne kućice

,

Ivanja Reka

Promet je pojačan do gust na većini cesta prema unutrašnjosti. Na A 3, Bregana-Lipovac, na izlazu s autoceste pred naplatnom postajom Ivanja Reka, kolona vozila duga je oko 10 km (čeka se oko 2 sat), pa kao alternativu savjetujemo izlaz Ivanić Grad, na autocesti A 2, Zagreb-Macelj, a pred naplatnom postajom Trakošćan, kolona vozila duga je oko 1 km, kao i na A 1, ispred južnog ulaza u tunel Mala Kapela (smjer Zagreb). Pred naplatnom postajom Lučko na izlazu s autoceste kolone zasada nema.

Zbog bure, cestom D 54, Maslenica-Zaton Obrovački smiju prometovati samo osobna vozila.
Dionicama Jadranske magistrale (D 8), od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje. Vozače upozoravamo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

Večeras do 23 sata zabrana je prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, i na Ličkoj magistrali (D1).

Zbog sanacije odrona za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D3 Čavle-Svilno-Orehovica kod skretanja za Pašac. Obilazni pravac Rijeka-Kumičićeva-Kvaternikova-Vežica-čvor Draga-čvor Orehovica-čvor Čavle te čvor Čavle-čvor Orehovica-Banska vrata-Rijeka.

Na Zagrebačkoj obilaznici (A 3) zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec (između čvorova Buzin i Kosnica) u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.
05.04.2010. 19:36:00
Novi komentar
nužno
nužno