« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
VIKEND

Kolona na autocesti A1 i gust promet prema moru

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 u smjeru Splita između Otočca i Gospića kolona je dugačka sedam kilometara

kolone promet gužva
kolone promet gužva (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

promet

,

prometne gužve

,

HAK

,

kolone

,

autocesta A1

,

stanje u prometu

Hrvatski autoklub javlja da se zbog prometne nesreće na 158 .km autoceste A1, između Otočca i Gospića, vozi otežano jednim trakom, u smjeru Splita, a kolona je oko sedam kilometara.

Pojačan je promet na svim cestama u smjeru mora posebice na A1 (vrlo gust promet između Zagreba i Karlovca), A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac.

Zbog gužve otežano u koloni vozi se zagrebačkom obilaznicom od čvora Jankomir , te Jadranskom avenijom od rotora u smjeru naplatne postaje Lučko.

Zastoji su mogući duž Jadranske magistrale (D8) i Istarskog ipsilona u blizini turističkih središta. Vozače se moli za strpljenje i upozorava na oprez.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, danas je do 14 sati i sutra, u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i ličkoj magistrali (D1) nema zabrane.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom pojačan je ulaz osobnih vozila, posebice na Macelju (45 min.), Bregani (20 min.), Kaštelu, Rupi, Pasjaku i Plovaniji, te na Goričanu i Bajakovu.

Gužve su u trajektnim pristaništima prema otocima Cresu, Rabu i Pagu, te u lukama Zadar i Split. (hina/metro-portal)

24.07.2010. 09:10:04
Novi komentar
nužno
nužno