« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje

Mjestimično je moguća poledica, a zbog zimskih uvjeta vozače se upozorava da brzinu prilagode stanju na prometnicama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

stanje na cestama

,

poledica

Hrvatski autoklub jutros upozorava da opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Vrata, a zbog guste magle vozi se usporeno između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić kao i na A 1 između Šestanovca i Ravče. Vozače se upozorava da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u: Lici: D 23 Kapela-Žuta Lokva, D 25 Karlobag- Gospić-Korenica, D 42 Saborsko- Poljanak-Selište, D 50 Žuta Lokva-Otočac-Perušić-Lički Osik, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č.Klanac i D 218 Užljebić-Doljani.

U Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: D 3 Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Rijeka (stara cesta kroz Gorski kotar) i D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog. Na cestama Samoborskog i Žumberačkog gorja obavezna je zimska oprema.

Zbog radova na riječkoj obilaznici zatvorena je do daljnjeg dionica Orehovica-Škurinje u oba smjera.

Zbog ceremonije otvaranja riječke obilaznice danas će za sav promet u oba smjera biti zatvoren čvor Rujevica od 6 sati do popodnevnih sati.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta D506 Dobroselo-Mazin.

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

U prekidu su trajektne linije: Sumartin-Makarska i Lopar-Baška (Krk-Rab), te katamaranske: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 06:17:22
Novi komentar
nužno
nužno