« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
WOW!

Koliko vrijede sve dionice na svijetu?

Ukupna tržišna vrijednost dionica kojima se trguje na globalnoj razini krajem travnja ove godine dosegnula je rekordnih 74.700 milijardi američkih dolara

Dionice vrijede više nego ikad
Dionice vrijede više nego ikad (Arhiva)
Više o

dionice

,

tržišna kapitalizacija

,

vrijednost dionica

Prema pisanju japanskog poslovnog lista Nikkei, ukupna globalna tržišna kapitalizacija, temeljena na podacima Svjetske federacije burzi i na burzovnim indeksima diljem svijeta, dosegnula je razinu vrijednosti cjelokupnog svjetskog gospodarstva u 2015. godini, odnosno 74.500 milijardi dolara, prema procjenama Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Monetarno popuštanje potaknulo je snažan uzlet cijena dionica i to na rekordno visoke razine u SAD-u i Njemačkoj, a na mnogim se burzama cijene kreću na najvišim razinama u niz godina. U posljednje vrijeme snažan rast cijena dionica bilježe i kineska tržišta, zahvaljujući dodatnim poticajnim monetarnim mjerama, piše japanski poslovni dnevnik.

U listopadu 2007. godine globalna je tržišna kapitalizacija dionica bila dosegnula rekordnih 64.000 milijardi dolara, nakon čega se njezin iznos smanjivao, da bi opet u studenome 2013. godine dosegnuo novu rekordnu razinu.

07.05.2015. 10:53:00
Novi komentar
nužno
nužno