« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
u sportu nema recesije

Koliko su potrošili klubovi Premier lige?

Zimsko prijelazno razdoblje koštalo je klubove 160 milijuna funti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Manchester City

,

Tottenham

,

Premiership liga

,

nogometni transfer

Klubovi elitnog razreda engleskog nogometa potrošili su tijekom zimskog prijelaznog roka rekordnih 160 milijuna funta, što je deset milijuna funta više nego lani.

Najviše su potrošili Manchester City, čak 57 milijuna i Tottenham 45 milijuna funta. Kada ovim brojkama dodamo i novac koji je City potrošio na početku sezone dolazima do brojke od čak 160 milijuna funta što je ove sezone najviše od svih klubova na svijetu.

City je ove zime doveo Nigela de Jonga, Craiga Bellamya i Waynea Bridgea, dok je Tottenham pojačao redove kupivši Jermaina Defoea, Robbiea Keanea, te Wilsona Palaciosa.

"Engleski klubovi su potrošili više novca nego svi ostali klubovi u ligama petice zajedno što sve govori," kazao je direktor sportske grupe u kompaniji Deloitte koja je provela istraživanje.

Španjolski klubovi su prema podacima internetskog portala transfermarkt.de ove zime potrošili 56 milijuna eura, pri čemu je samo Real Madrid potrošio 41 milijun, u Serie A se potrošilo oko 32 milijuna eura, u Bundesligi oko 16, a u Francuskoj 17.7 milijuna eura.

Najveće transferi ove zime zabilježili su u Real Madridu plativši po 20 milijuna eura ta Klaas-Jana Huntelaara (Ajax) i Lassanu Diarru (Portsmouth). (hina/metro-portal)

04.02.2009. 10:08:48
Novi komentar
nužno
nužno