« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
WOW!

Koliko obrazovani trebate biti da razumijete stihove pjesama?

Ako vam poskočice i cupkalice koje su osvojile hrvatski glazbeni prostor vrijeđaju inteligenciju i zbog njih vam krvare uši, ovo je članak za vas

Depeche mode ima najzahtjevnije tekstove
Depeche mode ima najzahtjevnije tekstove (Arhiva)
Više o

Led Zeppelin

,

Elton John

,

Depeche Mode

,

obrazovanje

,

'Pjesme'

,

razumijevanje riječi

,

tekstovi pjesama

Tekstovi pjesama na neki su način uvijek pravi odraz umjetnika koji ih izvodi, pokazalo je istraživanje Daily Maila koje je pokušalo analizom tekstova preko šest tisuća pjesama saznati koliko obrazovani morate biti da biste shvatili što je pjesnik htio reći.

Rezultati će vas vjerojatno prilično iznenaditi, naročito obožavatelje Led Zeppelina koji znaju napamet njihove stihove desetljećima - naime, da bi njih mogli razumjeti, dovoljno vam je 4.4 godine obrazovanja, što znači da ih može razumjeti klinac iz petog razreda.

Najzahtjevnije tekstove ima - Depeche Mode, jer za njihovo razumijevanje trebate 10.3 godina obrazovanja, preciznije, trebate već dobro zagaziti u treći razred srednje škole. Nakon njih slijedi Elton John s 9.3 godina obrazovanja, za Dire Straits trebate 9.2, a Pet Shop Boyse 9.1 godinu.

Tek na petom mjestu je eklektični i mistični David Bowie s 8.7 godina, točno ispred Robbieja Williamsa s 8.6 godina. 

Za razumijevanja ostalih popularnih bendova dovoljno vam je osnovnoškolsko obrazovanje - za Coldplay 6.9, Paul McCartney je sljedeći sa 6.7 godina (zanimljivo, za Beatlese je potrebno točno godinu dana obrazovanja manje), Fleetwood Mac i Joy Division možete razumjeti sa 6.5 godina obrazovanja, a Smithse s 5.5.

Na žalost, Daily Mail nije uzeo za shodno proučiti potrebe za obrazovanjem kako bi razumjeli Severinu, Rozgu ili Magazin, no pošto njihove pjesme naizust znaju djeca na prelasku iz jaslica u vrtić, možemo biti sigurni da je za puno razumijevanje dovoljno znati kako se zovete.

07.12.2014. 10:20:00
Novi komentar
nužno
nužno