« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
'ZAŠTITA':

Koji su hrvatski gradovi najopasniji?

Sa stopom od 23,22 imovinska kaznena djela na tisuću stanovnika Pula je, iako deveti grad po broju stanovnika, nadmašila Zagreb u kojem je stopa tih kaznenih djela 19,08

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

zaštita

,

Hrvatska

,

najopasniji gradovi

Analiza broja kaznenih djela u 28 najvećih hrvatskih gradova u 2009. godini, koju je proveo časopis "Zaštita", pokazala je da da su najnesigurniji, odnosno najopasniji gradovi Pula, Slavonski Brod i Vinkovci, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u povodu održavanja Druge regionalne konferencija o sigurnosti gradova 2010.

Sa stopom od 23,22 imovinska kaznena djela na tisuću stanovnika Pula je, iako deveti grad po broju stanovnika, nadmašila Zagreb u kojem je stopa tih kaznenih djela 19,08. Najviše nasilnih kaznenih djela tijekom prošle godine imao je Slavonski Brod (0,93), a slijede ga Karlovac (0,88) i Šibenik (0,87).

Po riječima izvršnog urednika "Zaštite" Antuna Krešimira Buterina, suprotno očekivanjima, najmanje kaznenih djela bilo u okolici Zagreba - u Zaprešiću (0,13) i Samoboru (0,14). Kada je riječ o prometnim žrtvama, tu prednjače Vinkovci sa stopom od 8,63 na tisuću stanovnika, dok su prometno najsigurniji Vukovar, Samobor, Pula, Đakovo te grad s jednim od najgušćih gradskih prometa u zemlji - Split.

Druga regionalna konferencija o sigurnosti gradova 2010. održat će se u srijedu, 31. ožujka, a cilj joj je omogućiti razmjenu stručnih informacija i praktičnih iskustava, koje će izložiti predstavnici gradova iz Hrvatske i regije. Organizator skupa je časopis za zaštitu i sigurnost osoba i imovine "Zaštita", a pokrovitelji su Vlada i Grad Zagreb. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 14:51:00
Novi komentar
nužno
nužno