« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
ZNATE LI?

Koji proizvođač Android smartphona najbrže nadograđuje svoje uređaje ?

Tko od proizvođača Android pametnih telefona najbrže nadograđuje sustav, a tko je najgori, otkriva nam ekipa s AOSMark web stranice

Je li vaš telefon na listi i gdje?
Je li vaš telefon na listi i gdje? (Sanja Ledinek)
Više o

smartphone

,

Android

,

nadogradnja

Svakom novom iteracijom Android sustava uvijek postavljamo ista pitanja: hoće li se i kada točno moj uređaj osladiti novom poslasticom? Na ova pitanja mogu nam odgovoriti samo proizvođači pametnih telefona koji često preferiraju šutnju ili u najboljem slučaju, plasiraju u javnost općenitu objavu da će nadograditi svoje flagship modele.

Ponekad se zbog te neizvjesnosti ljutimo na proizvođače, ali sve više imamo razumijevanja prema srceparajućoj fragmentaciji Androida i brzinama ažuriranja sustava.

Međutim, ipak ima proizvođača koji su stekli kredibilitet i nadograđuju brže pametne telefone od konkurenata. Ako ćemo vjerovati AOSMark web stranici budući ne otkrivaju sve detalje o metodologiji izračuna, samo da nisu uključene sigurnosne nadogradnje i one tipa 7.0 na 7.1 i predviđen broj bodova od 0 do 6, Google je bez sumnje najbrži je po pitanju nadogradnji.

Nakon toga su OnePlus i Nokia u vlasništvu konglomerata HMD Global zahvaljujući u velikoj mjeri prihvaćanju programa Android One. Sony je na četvrtom mjestu, Samsung je zauzeo osmo mjesto, Motorola i HTC su na jedanaestom i dvanaestom mjestu.  

Huawei je na sramotnom 16. mjestu, a ispod su Xiaomi i LG. Ovaj trojac ima rezultat niži od 1, što znači da im uređaji nisu uspjeli proći prosječno jedno veliko ažuriranje.

Druga tablica prikazuje modele koji su dobili najviše nadogradnji od svog pojavljivanja na tržištu. Prvi na ljestvici je HTC ONE ( M8 ) verzija Google Play Edition (lansiran u ožujku 2014). Očigledno, odnosi između Googlea i HTC-a tijekom godina plodne suradnje imali su utjecaja na to. Vrlo je zanimljivo da se Pixel serija nalazi na začelju kolone.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
05.01.2019. 09:45:00
Novi komentar
nužno
nužno