« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
eko incident

Kod Buzina u okoliš iscurila emulzija za boju

Županijski centar 112 odmah je obavijestio Zavod za toksikologiju o nesreći šlepera s tekućinom

(Arhiva)
Više o

centar 112

,

ekološki incident

,

nesreća šleper

,

nesreća kod Buzina

,

iscurila emulzija za boju

,

zavod za toksikologiju

Prilikom naleta šlepera natovarenog bačvama s Emulzijom za proizvodnju boja EPA 073 na cestovnu signalizaciju, između Buzina i Kosnice, došlo je do istjecanja emulzije, izvijestio je večeras Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, ističući kako je sanacija u tijeku te da nema opasnosti za ljude i okoliš.

U Uredu navode kako se nesreća dogodila iza 17 sati, o čemu je izvješćen Županijski centar 112, a na mjesto nesreće odmah su izašli vatrogasci i policija.

Oni su zatražili pomoć u intervenciji budući da je iz šlepera, koji je bio natovaren s 19 bačava od 1000 litara, curila emulzija.

Županijski centar 112 izvijestio je o tome pročelnika gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića, koji je pak obavijestio djelatnike Zavoda za toksikologiju dr. Tihomira Majića i dežurnog toksikologa prof. Franju Plavšića.

Kalinić, Majić i Plavšić su trenutačno na terenu a očekuje se i dolazak inspektora zaštite okoliša. U međuvremenu je utvrđeno kako tvar koja curi jest Emulzija za proizvodnju boja EPA 073, koja je nezapaljiva ali nadražujuća za oči.

Kako bi se spriječilo daljnje istjecanje vatrogasci su začepili rupu na cisterni, a tvar koja je iscurila po cesti zbrinuta je pijeskom. Za zbrinjavanje ostatka angažirana je ovlaštena tvrtka, navodi zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

"U ovom trenutku nema opasnosti za ljude i okoliš, te će se cijela situacija sanirati u najkraćem mogućem roku", ističe stručni savjetnik za informiranje gradskog Ureda Kristina Martinović.

(HINA/Metro-portal)

18.09.2009. 21:58:28
Novi komentar
nužno
nužno