« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ČELNICI KOALICIJE:

Koalicija je stabilna, a HDZ-u sve pohvale na rješavanju problema u stranci

Josip Friščić (HSS), Darinko Kosor (HSLS) i Milorad Pupovac (SDSS) zadovoljni su međusobnom suradnjom te djelovanjem Jadranke Kosor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

SDSS

,

HDZ

,

HSS

,

Josip Friščić

,

HSLS

,

Milorad Pupovac

,

Jadranka Kosor

,

Darinko Kosor

Čelnici stranaka vladajuće koalicije izjavili su nakon današnjeg sastanka u vladi, na kojem su razgovarali o posljednjim događajima u HDZ-u, da je koalicija stabilna te su najavili da će uskoro na sastanku odlučivati o idućim konkretnim potezima.

"Svi smo izrazili zadovoljstvo što je HDZ, kao najsnažnija stranka koalicije, u vrlo kratkom roku razriješio probleme u stranci. Vjerujemo da će se nakon toga vrlo uspješno, složeno ali uspješno, riješiti pitanje funkcioniranja njihova kluba", izjavio je predsjednik HSS-a Josip Friščić. Dodao je da će se koalicijski partneri ponovno sastati sredinom siječnja kako bi odlučili o mjerama kojima će se omogućiti gospodarski oporavak i racionalizacija javne potrošnje.

"Svi smo najavili složenu godinu, a upravo u takvim situacijama potrebni su ljudi koji znaju naći rješenja", rekao je Friščić, ističući da se partneri u teškim trenutcima nisu međusobno ucjenjivali, nego su realno procjenjivali stanje i dogovarali rješenja.

S Friščićem je bio i potpredsjednik stranke te ministar turizma Damir Bajs, a zajedno su iz Banskih dvora otišli na sastanak Predsjedništva HSS-a od kojeg će zatražiti potporu za nastavak funkcioniranja parlamentarne većine.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je, pak, da su oni koji su htjeli isprovocirati nestabilnost u državi od SDSS-a od početka dobivali odgovor da takvi neće dobiti mogućnost prolaza.

"Ovoga trenutka Hrvatska treba stabilnost i mogućnost da se najnužnije stvari u državi srede. Budući da se te stvari sređuju - imat ćemo predsjednika, imat ćemo ustavne promjene, imat ćemo mjere borbe protiv krize, a mjere borbe protiv korupcije se nastavljaju.

Ne vidim nikakva razloga zašto bi netko ovoga trenutka trebao destabilizari stanje u državi", rekao je Pupovac. Ocijenio je da će proljeće biti izazovno razdoblje za vladajuću koaliciju te izrazio nadu da će koalicija znati naći odgovor na te izazove.

Na upit jesu li razgovarali o kadrovskim promjenama u vladi Pupovac je odgovorio kako najprije treba prilagoditi program vlade novim okolnostima, a zatim razgovarati o kadrovima.

"Najvažnije je da vlada revidira svoj program, da podesi politiku za nove okolnosti i da se oslobodi nekog naslijeđa iz bivših koalicijskih ugovora. Najvažnija je politika i programi, iz čega proizlaze i druga potrebna rješenja. Kadar je uvijek instrumet za rješenja, a ne obrnuto", dodao je.

Današnjim sastankom zadovoljan je i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

"Razgovarali smo ne samo o ljudima, nego i o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj i onome što vlada mora napraviti u 2010. Osobno smatram da su to puno važnije teme nego par pojedinaca koji su remetili rad ove vlade", rekao je Kosor. Ponovio je da HSLS podupire odlučnu i brzu reakciju predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, koja je, kako je rekao, riješila puč u svojoj stranci kako bi vlada mogla dalje raditi. "Mi kao koalicijski partneri to podržavamo i dalje konstruktivno surađujemo u ovoj koaliciji", dodao je. (hina/metro-portal)

05.01.2010. 15:09:02
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    05.01.2010. 15:53
    Bravo, idemo dalje! Ivo je odigrao ulogu, puč je učvrstio kradeze i držače ljestava na vlasti, udahnite duboko, zaranjamo u ono u čemo smo do sada bili do grla...
  2. avatar
    tomo
    05.01.2010. 17:04
    Jbt, pa zar nijedan medij nema hrabrosti napisati da gledamo najbolju predstavu ikad od strane Ive teatrologa?
  3. avatar
    05.01.2010. 21:06
    Pa zar misliš da 'veliki' mainstream mediji ne znaju što im je posao? I zar ne vidiš da ga odrađuju vrhunski?
Novi komentar
nužno
nužno