« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PRANKSTER ILI ...?

Tko je Alessio Rastani, čovjek koji je preplašio svijet

Kontroverzni broker iz hobija i profesionalni govornik izazvao je opću paniku svojom apokaliptičnom vizijom svjetskog gospodarstva

Alessio Rastani, samozvani stručnjak za svjetsko gospodarstvo
Alessio Rastani, samozvani stručnjak za svjetsko gospodarstvo (Screenshot YouTube)
Više o

Goldman Sachs

,

Alessio Rastani

,

broker BBC

Intervju na BBC-u lansirao je Alessia Rastanija na naslovnice svih svjetskih novina i portala, a izjava o krahu eura i propasti štednje sigurno je nagnala tisuće na panične reakcije. Monolog koji je šokirao svijet krenuo je s izjavom da ga ne zanima kako će se svijet izvući iz krize, nego da je jedino važno koliko se pri tome zaradi, a završen je objašnjenjem da svijetom vlada Goldman Sachs kojeg nije briga ni za što.

Odmah nakon emisije krenule su spekulacije o tome tko je zapravo Alessio Rastani, predstavljen kao neovisni broker na BBC-u. U intervjuu Daily Telegraphu Rastani je priznao da je na burzi iz hobija, a da je zapravo profesionalni govornik kojem je bilo drago što može nastupiti na BBC-u i privući pažnju na sebe.

S druge strane, u opsežnom intervjuu koji je dao Forbesu, Rastani se predstavio kao broker koji se bavi time već 5 godina od kuće i razbacivao se poznanstvima i novcem koji je zaradio, tako da i dalje zapravo ne znamo otkud su ga producenti BBC-a izvukli.

Evo i snimke njegovog nastupa na BBC-u:

 

28.09.2011. 14:04:11
Novi komentar
nužno
nužno