« Rukomet
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
ISTINE I LAŽI

Kljaić: Nisam dobio otkaz u Zagrebu zbog licence već zbog kritika na Golužu

Puno gore kritike na Golužino vođenje dao je bivši izbornik Lino Červar, samo on je to rekao 'u rukavicama'", kazao je bivši trener rukometnog kluba CO Zagreb

Nenad Kljaić
Nenad Kljaić (Ronald Goršić/CROPIX)

Rukometni trener Nenad Kljaić, koji je do prije dva dana obnašao dužnost šefa struke u hrvatskom prvaku CO Zagrebu održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je sat i pol vremena govorio o razlozima svoje smjene i pritom iznio niz optužbi i indicija koje terete čelnike kluba i saveza, prenosi Hina.

"Ja nemam konkretne dokaze za sve navode, ali sam niz primjera iznio i pohranio u odvjetničkom uredu u slučaju da se meni nešto dogodi, a radi se o indicije s kojima bi se trebale pozabaviti nadležne državne institucije", kazao je Kljaić i rekao mu se u posljednja dva dana dogodio čitav niz "čudnih stvari", od prisluškivanja telefona do pokušaja "skidanja" svih datoteka sa njegova osobnog računala.

Kljaić je naglasio da razlog njegove smjene ne može biti prestajanje važnosti privremene trenerske licence, jer mu ona traje do kraja ožujka i još uvijek ima vremena sa se ona obnovi ili da on završi Kineziološki fakultet na kojem je apsolvent. "Dobio sam iz ureda hrvatskog rukometnog saveza stranicu upisnika privremene licence iz koje se jasno vidi da moja vrijedi do ožujka i očito to nije bio razlog smjene nego moje viđenje igre naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. Uostalom, puno gore kritike na Golužino vođenje dao je bivši izbornik Lino Červar, samo on je to rekao 'u rukavicama'", kazao je Kljaić.

Po njemu, peto mjesto na SP se ne može smatrati neuspjehom jer je ispunjen glavni cilj, igranja u kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim igrama, ali je po njemu naša reprezentacija po kvaliteti trebala igrati u poluzavršnici.

"Svi moji problemi počeli su kada sam ta neka zapažanja o utakmici Hrvatska - Alžir rekao na jednoj televizijskoj postaji na što mi je odmah iz Švedske Slavko Goluža oštro odgovorio, pa je rekao i neke stvari koje će se dogoditi u narednih nekoliko dana, a koje su samo njemu i ljudima oko njega bile poznate. Goluža je bio dobar klupski igrač. Čovjek od zadatka, ali nije bio nositelj momčadi ni u mojoj niti u 'Linovoj' generaciji. O njegovoj kvaliteti najbolje govori podatak da je igrao u tri države, Francuskoj, Njemačkoj i Mađarskoj i niti u jednoj se nije uspio zadržati duže od jedne sezone. On svoj trenerski uspjeh može zahvaliti prije svega članstvu u HDZ-u jer je među prvima obukao plavi šuškavac, mahao zastavicom i vozio se autobusom po predizbornim skupovima na kojima je bila i sadašnja premijerka", rekao je Kljaić.

Kljaić smatra da bi i Goluža poslije njega sigurno bio postavljen za prvog trenera CO Zagreba da on nije izišao u javnost i da novinari nisu digli "buku" jer mu je i prigodom nejgove druge inauguracije Zoran Gobac jasno rekao da će poslije njega klupu Zagreba preuzeti Slavko Goluža.

"Dobio sam iz ureda hrvatskog rukometnog saveza stranicu upisnika privremene licence iz koje se jasno vidi da moja vrijedi do ožujka i očito to nije bio razlog smjene nego moje viđenje igre naše reprezentacije... Puno gore kritike na Golužino vođenje dao je bivši izbornik Lino Červar, samo on je to rekao 'u rukavicama'", kazao je Kljaić.

"Ime Zorana Gopca nećete naći niti na jednom dokumentu gdje bi se on spominjao kao glavna i odgovorna osoba, ali sve ključne odluke i u klubu i u reprezentaciji donosi on. Gobac ne trpi nikakve autoritete, pa je i moj otac više puta dolazio s njime u sukob, a na mjesto trenera Zagreba vraćen je intervencijom bivšeg predsjednika Tuđmana poslije čije je smrti odmah bio smijenjen. Nema sumnje da je Gobac, koji se predstavvlja kao menadžer, puno napravio za RK Zagreb i hrvatski rukomet, ali je iz tog odnosa i sam izvukao veliku materijalnu korist. Sada bi bilo zanimljivo istražiti kako je Gobac došao do svojih prvih milijun eura", dodao je Kljaić.

Na upit novinara bi li nakon svega ponovno, da mu netko ponudi klupu Zagreba, i treći put došao na čelo stručnog stožera najtrofejnijeg hrvatskog rukometnog kluba Kljaić je odgovorio da bi, ali bi tada inzistirao da sam izabere svoje suradnike, da ugovor potpiše u odvjetničkom uredu, te da mu se pokažu bankovne garancije da će ugovor biti ispoštovan do kraja, jer mu, po njegovim navodima, klub još iz igračke karijere duguje 80 tisuća eura. "Gobac se drži politike jer misli da tako može lakše doći do sponzorstva državnih tvrtki, ali vremena se mijenjaju i prije dvije godine nitko nije vjerovao ni da će bivši premijer Sanader završiti u pritvoru", kazao je Kljaić napomenuvši da je prilikom gradnje dvorana za SP 2009. godine u Hrvatskoj Vlado Stenzel ponudio niz projekata i investitora za brzu i racionalnu gradnju, ali da je brzo bio ušutkan jer je svima odgovaralo da se grade skupi i grandiozni sportski objekti.

 

03.02.2011. 16:50:00
Novi komentar
nužno
nužno