« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
STANJE NA CESTAMA

Kiša, magla i vjetar ometaju promet

Potopljena i autocesta kod Slavonskog Broda, jaka magla u Zagorju

magla stanje na cestama HAK
magla stanje na cestama HAK (HAK)
Više o

HAK

,

magla na cestama

,

stanje u prometu

Krčkim mostom i Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja zbog jaka je vjetra promet zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu).

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zbog vode na kolniku, zatvoren je čvor Slavonski Brod Istok. Promet je preusmjeren na čvor Slavonski Brod Zapad. Od 221. do 224. km prometuje se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Mokrih i skliskih kolnika ima u Slavoniji, dok magla smanjuje vidljivost u Lici i na sjeverozapadu zemlje. Osobito oprezno treba voziti na autocesti A1, od tunela Mala Kapela do tunela Sveti Rok i na A2 Zagreb-Macelj, kod čvora Krapina. Duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale, kao i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog izljevanja vode, na sisačkom području za sav promet zatvorena je državna cesta D 6, u mjestu Vanići kod Dvora, ŽC 3208 Sisak-Blinja, u mjestu Mađari, ŽC 3231, Glina-Veliki Obljaj u mjestu Šibine i ŽC 3229 u mjestu Staro Selo Topusko. Na virovitičkom području zatvorena je ŽC 4064 Zokov Gaj-Bokšić Lug.

Povodom blagdana Tijelova, zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u srijedu (2. lipnja) od 15 do 23 i u četvrtak (3. lipnja) od 14 do 23 sata. Zabrana vrijedi na svim važnijim državnim cestama (poput: Jadranske magistrale (D8), D21, Kaštel-Buje-Kanfanar, D23, Žuta Lokva-Senj, D39, Šestanovac-Dupci...). Na autocestama nema zabrane.

Zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1, zatvorena je za sav promet županijska cesta (ŽC) Vrgorac-Staševica. Obilazak je: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče.

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.
Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor-Glina u mjestu Rujevac.Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.

Do 7. lipnja, zbog radova na državnoj cesti 515 (Našice-Markovac-Podgorač-Đakovo) na dionici Markovac Našički-Bračevac zabranjen je promet teretnim vozilima. Obilazak: od raskrižja državne ceste D515 i D 2 u Markovcu Našičkom državnom cestom 2 do Osijeka, te zatim na D 7 do Đakova i obrnuto.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence. (hak/metro-portal)

01.06.2010. 07:22:31
Novi komentar
nužno
nužno