« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
Glazbeni spektakl

Kiril Džajkovski u Aquariusu!

Uz prateći sastav i specijalne goste 27. siječnja 2010, glazbena uživancija uz majstora za nezaboravnu koncertnu atmosferu

Više o

Kiril Džajkovski

,

klub aquarius

Makedonski glazbenik i producent gostovao je u Zagrebu na T-Mobile INmusic festivalu 2009., ispred prepunog noćnog stagea, a da je majstor za nezaboravnu koncertnu atmosferu potvrdit će nam na koncertu u Aquariusu. Kiril nastupa s deseteročlanim bendom, a po prvi puta u Zagrebu sastav će biti pojačan novim članom, MC-em i pjevačem Rasom Tweedom.

Jedinstveni stil kombiniranja elektronike i makedonskog etna

Među Kirilovim radovima najpoznatija su solo izdanja u kojima kombinira makedonski etno s elektronikom. Smatraju ga pionirom 'balkanske elektronike', a danas je najuspješniji i najcjenjeniji glazbenik elektroničke glazbe s ovih prostora. Njegov stil kombiniranja elektronike i makedonskog etna, kojeg prožimaju utjecaji sa cijeloga Balkana datira od ranih devedesetih i od tada uživa samo najbolje kritike. Kirilove stvari uključivane su u brojne kompilacije poput Bushwacka, Dreadzonea, Dannyja Briotte, Renegade Soundwavea, Nathana Colesa i mnogih drugih.

Završio je novi album

U posljednje tri godine svirao je na najvećim festivalima regije, kao što su Exit, INmusic Festival, Greenfest, itd. Upravo je završio svoj novi album, koji je još jedan eklektični i sofisticirani spoj breakbeat/dub/stepa i balkanskih melodija. Na albumu sudjeluju i druga međunaordna imena poput Rasa Tweeda (Kruder&Dorfmeister), Esme Redžepove, Nicolette Love (Massive Attack), Patricka De Santosa (Thievery Corporation), MC Waspa i TK Wondera.

Suosnivač legendarnog benda Leb i sol

Kiril je jedan od osnivača benda Bastion i jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol. Osim ovoga to smo spomenuli, Kiril piše glazbu za film, televiziju i kazalište ('Dust'- Milcho Manchevski, 'The Great Water'- Ivo Trajkov / Best Soundtrack Award Valencia Film Festival 2005. /, Balcancan - Darko Mitrevski, 'Shadows' - Milcho Manchevski. Kazalište: 'Proud Flesh' - Aleksandar Popovski / Best Music Award, Voydan Chernodrinski Theatre Festival 2001. /, suvremeni balet 'La Capinera', - Michele Merola / Special Music Award, Purgatorije Mediterranean Theatre Festival 2007.).

Vjerni obožavatelji Kirila Džajkovskog napokon će doći na svoje 27. siječnja u zagrebačkom Aquariusu u 22h a do tad, pogledajte video:

25.01.2010. 14:45:43
Novi komentar
nužno
nužno