« Fun
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
bračno ludilo

Kinezi se masovno vjenčavaju zbog tri devetke u datumu

Zbog numerološkog vjerovanja i simbolike broja 9, dana će se u Kini vjenčati deseci tisuća parova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

vjenčanja u Kini

,

broj 9

,

sretan broj 9

,

simbolika broja 9

,

na današnji dan

,

09. rujan

Poput 08. kolovoza 2008., dana otvaranja Olimpijskih igara i dana koji je potaknuo brojna stupanja u brak diljem Kine (oko 16,400 brakova samo u Pekingu) zbog trostrukog ponavljanja broja 8, tako je i današnji dan, 09. rujna 2009, (09/09/09) pogodan u numerološkom smislu i ne bi bilo loše profitirati iz toga na neki način.

Današnji je dan još posebniji zbog  vjerovanja da ovaj datum predstavlja najsretniji dan stoljeća. Stoga bi brakovi sklopljeni danas trebali biti iznimno uspješni.

U Kini izgovor broja devet zvuči slično riječi „vječnost", „dugovječnost", pa zato za onoga tko želi spojiti dvije sudbine u jednu ljubav ova simbolika predstavlja dobar znak.

Deseci tisuća parova vjenčat će se danas u diljem zemlje, što je ujedno i veliki birokratski pothvat za Državu (ali ništa u usporedbi troškova svadbe i običaja koji često prelaze granice mogućnosti mladenaca i obitelji).

Preko 10 tisuća vjenčat će se u pekingu,  oko šest u Šangaju. Javni službenici pripremili su se za ovu situaciju. A sutra sve čeka zbrajanje računa.

09.09.2009. 14:36:57
Novi komentar
nužno
nužno