« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
WTF?!

Kinezi hapse glasnike apokalipse 21. 12. 2012.

Sekta Svemogući Bog svrstana je među zabranjene sekte 1995. a njezin osnivač Zhao Weishan pobjegao je u SAD

Ne isplati se propovijedati kraj svijeta
Ne isplati se propovijedati kraj svijeta (Arhiva)
Više o

Kina

,

smak svijeta

,

21. 12. 2012.

,

majansko proročanstvo

,

sekta Svemogući Bog

,

smak svijeta 21. 12.

Gotovo tisuću članova kršćanske sekte Svemogući Bog koja predskazuje kataklizme po završetku kalendara Maja u petak 21. prosinca, uhićeno je u nekoliko kineskih pokrajina, izvijestio je u četvrtak kineski dnevnik.

Uz 400 uhićenja koje su vlasti pokrajine Qinghai, na sjeverozapadu zemlje, već objavile u utorak, 357 članova sekte "podvrgnuto je istrazi i kažnjeno" u siromašnoj pokrajini Guizhou, na jugozapadu, piše Xinjing Bao ("Novosti iz Pekinga").

Dnevnik piše i o 37 članova sekte uhićenih u gradu Foshan, blizu Kantona, od kojih ih je 27 smješteno u pritvor, kao i "nekoliko desetaka" vjernika privedenih u Wuxiju, u istočnoj pokrajini Jiangsu, od kojih je 11 ostalo u pritvoru. Uhićenja su provedena i u pokrajinama Unutranja Mongolija, u Jinagxiju i Fujianu te u Xinjinagu, javlja isti izvor.

Utemeljena početkom 90-ih godina u središnjoj pokrajini Henan, sekta Svemogući Bog svrstana je među zabranjene sekte 1995. a njezin osnivač Zhao Weishan pobjegao je u SAD, izvješćuje Xinjing Bao. Sekta je pozvala svoje članove da sruše kinesku Komunističku partiju, koju nazivaju "velikim crvenim zmajem" i kune se vjernicima da je stigla nova era sa ženskim Kristom, objasnio je u ponedjeljak dnevnik na engleskom Global Times.

20.12.2012. 14:06:00
Novi komentar
nužno
nužno