« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
IZLET U FINSKU

Kineski potpredsjednik posjetit će Djeda Mraza

Xi Jinping će u petak s finskom predsjednicom Tarjom Halonen razgovarati o bilateralnim vezama i o međunarodnim pitanjima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Finska

,

Djed Mraz

,

tarja halonen

,

Xi Jinping

Kineski potpredsjednik Xi Jinping doputovao je u četvrtak u trodnevni posjet Finskoj, gdje će se sastati s finskim čelnicima, ali i posjetiti kolibu Djeda Mraza.

Xi kojega spominju kao mogućeg nasljednika kineskog predsjednika, u petak će s finskom predsjednicom Tarjom Halonen razgovarati o bilateralnim vezama i o međunarodnim pitanjima, po priopćenju finskog ministarstva vanjskih poslova.

Tijekom posjeta kojim se obilježava 60. obljetnica uspostave diplomatskih veza između dviju zemalja neće biti tiskovne konferencije. Xi će posjetiti sjedište supertvrtke za mobilnu telefoniju Nokije i pilanu tvrtke za proizvodnju papira UPM-Kymmene.

Kineski potpredsjednik će u Rovaniemiju, oko 815 km sjeverno od Helsinkija, posjetiti kolibu Djeda Mraza i farmu sobova, u okviru neslužbenog dijela svog boravka, dodaje ministarstvo. Rovaniemi je jedno od najvećih turističkih odredišta u toj nordijskoj zemlji: po finskoj legendi, Djed Mraz živi u kolibi na vrhu planine Korvatunturija, u Laponiji. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 21:25:00
Novi komentar
nužno
nužno