« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
KMEE

Kim Jong-un opet prijeti Amerima

Sjeverna Koreja prijeti "odmazdom SAD-u s golemom silom" ukoliko ne otkaže višenacionalne vojne vježbe najavljene za ponedjeljak

Opet ga je krenulo
Opet ga je krenulo (Arhiva)
Više o

SAD

,

Sjeverna Koreja

,

rat

,

Kim Jong-un

Kim Jong-un je opet u svom starom elementu i prijeti Americi oružjima "koja oni ne mogu ni zamisliti" ako ne otkažu vojnu vježbu najavljenu za danas.

Riječ je o redovnoj godišnjoj vježbi Ulchi Freedom Guardian koju Južna Koreja provodi sa svojim svojim saveznicima i čija je svrha "pojačati spremnost, zaštiti regiju i održati stabilnost na Korejskom poluotoku", javlja CNN.

No, upozorenja koja ovaj put stižu iz Pjongjanga su neobično oštra.

"Vojska i ljudi Demokratske Narodne Republike Koreje više nisu ono što su bili u prošlosti kada su se američkim nuklearnim bombama morali suprotstavljati puškama," izjavio je glasnogovornik sjevernokorejske Nacionalne obrambene komisije i dodao da je nacija danas "nepobjediva sila s modernim ofenzivnim i obrambenim mogućnostima nepoznatima svijetu."

S druge strane, prijetnje je odbacio umirovljeni američki general Mark Hertling koji je sudjelovao u prijašnjim vojnim vježbama kod poluotoka.

"Jedan od ključnih propagandnih ciljeva mladog vođe je doći na radar SAD-a," kaže Hertling. "Sa svim drugim stvarima na koje smo fokusirani - IS, Al Kaida, Arapski poluotok, Rusija i Ukrajina, Kim Jong Un želi osigurati pažnju."

17.08.2015. 08:30:00
Novi komentar
nužno
nužno