« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
STARA GARDA

Kidd odveo Maverickse do pobjede nad Hawksima

Legendarni je Kidd postigao svoj prvi 'triple double' ove sezone i 104. u karijeri

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

košarka

,

NBA

,

Dallas Mavericks

,

Dirk Nowitzki

,

Jason Kidd

,

atlanta hawks

Jason Kidd igrao je najbolje kada je trebalo i doveo svoje Dallas Maverickse do pobjede nad Atlanta Hawksima 111-103 nakon produžetka u petak navečer.

Kidd je zabio 19 koševa uz 17 asistencija i 16 skokova za šestu uzastopnu pobjedu Mavericksa. Kiddu je ovo bio prvi 'triple double' ove sezone i 104. u karijeri, ali je najbolji dio svoje igre dao u produžetku kada je i trebalo. Mavericksi su gubili 97-95 kada je Kidd brzim driblingom po lijevoj strani namjerno se zaletio u trenera Hawksa Mikea Woodsona, koji je bio unutra terena.

Suci su slijedili pravila i dodijelili tehnički faul te loptu dali Dallasu. "Vidio sam ga u terenu", rekao je Kidd. "Ne znam pravila ali kada god je trener unutar terena daje se tehnički faul i lopta. Drago mi je da su suci sudili kako treba". Nijemac Dirk Nowitzki, koji je utakmicu završio sa 37 pogodaka, bacao je slobodna bacanja. nakon toga je Kidd pogodio tricu i u manje od minutu do kraja Mavsi koji su gubili 15 razlike su došli do rezultata 99-97.

Međutim, Josh Smith je 32 sekunde prije kraja izjednačio što je dovelo do produžetka nakon što su i Nowitzki i Kidd promašili u zadnjim sekundama. Mavericksi su preuzali kontrolu nad igrom u produžetku serijom od 7-0 odmah na početku. Nowitzki je pogodio koš i tricu nakon toga a onda je koš zabio i J.J. Barrera. S druge strane, Hawksi su promašili svojih devet koševa na početku i bili su nadigrani 12-4. Joe Johnson bio je najučinkovitiji u Atlanti (36-21) sa 27 pogodaka i 10 asistencija. (hina/metro-portal)

27.02.2010. 11:57:36
Novi komentar
nužno
nužno