« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
TURSKA KULA

Kićenjem bora prosvjedovali zbog nebrige za zelene površine

Zeleni su zatražili da se osigura novac za park-šumu za velik dio građana koji posjećuju splitsku Tursku kulu

(Paun Paunović/Cropix)
Više o

GSS

,

Zelena lista

,

zeleni

,

bor

,

Turska kula

,

zelene površine

Predstavnici Zelenih Dalmacije, Gorske službe spašavanja (GSS) i stranke Zelene liste danas su podno Turske kule u Splitu okitili 15-metarski bor prosvjedujući tako zbog nebrige gradskih vlasti i urbanista za zaštićenu zelenu površinu oko te kule i zapostavljanja drugih zelenih površina i zapuštenosti javnih zgrada u gradu.

Priređujući preformance kićenja velikog bora predstavnici tih ekoloških organizacija su rekli kako tako žele pridonijeti da Turska kula "zasvijetli u glavama gradskih vlasti i urbanista".

Predstavnici tih organizacija zatražili su da se raspiše natječaj i osigura novac za rekreacijsku zonu, to jest park-šumu za, kako su rekli, velik dio građana koji posjećuju Tursku kulu.

Predsjednik stranke Zelene liste Lovro Rumora izjavio je novinarima kako u Splitu nakon Drugoga svjetskog rata nije uređena nijedna zelena površina.

"Tržnice i javni objekti u Splitu strše neuređeni i zapušteni", rekao je Rumora i usprotivio se dodjeljivanju božićnica iz gradskog proračuna od novca poreznih obveznika dok se istodobno gradske vlasti i urbanisti izbjegavaju brinuti o zelenim oazama u Splitu koje pridonose kvalitetnijem životu građana. (hina/metro-portal)

24.12.2009. 18:25:35
Novi komentar
nužno
nužno