« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NESREĆA KOD HE LEŠĆE

Kazneno osumnjičen zaposlenik HEP-a zbog smrti dvije osobe

Policija je za prometnu nesreću u kojoj su 10. listopada prošle godine u akumulacijskom jezeru HE kod Bosiljeva smrtno stradale dvije osobe, osumnjičila 38-godišnjeg zaposlenika HEP-a

Fotografija vijesti
Više o

HEP

,

kaznena prijava

,

smrt

,

he lešće

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnji Splićanin, zaposlenik HEP-a, kao odgovorna osoba i voditelj projekta gradnje Hidroelektrane Lešće, propustio propisno natpisima i upozorenjima označiti, te ogradom ograditi prometnicu Otok na Dobri - Trošmarija koja je potopljena pri punjenju akumulacijskog jezera, priopćeno je danas iz Ureda načelnika karlovačke Policijske uprave.

Zbog tog je propusta, navodi se u priopćenju, osobni automobil marke mercedes varaždinskih registracijskih oznaka sletio u akumulacijsko jezero. Iz vozila su isplivale dvije osobe, 43-godišnja vozačica i 37- godišnji putnik, ali su 70-godišnjakinja i 25-godišnjak ostali u vozilu i smrtno stradali na mjestu događaja.

Policija je protiv osumnjičenog 38-godišnjaka i odgovorne pravne osobe Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnijela prijavu za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, kaže se u priopćenju. U Kaznenom zakonu se, ako je kršenjem propisa koje policija navodi, prouzročena smrt, predviđa kazna zatvora od tri do dvanaest godina.

18.02.2011. 18:40:00
Novi komentar
nužno
nužno