« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
POLICIJA

Kaznena prijava protiv Alenke Košiše Čičin-Šain

Predsjednica HNS-a oglušila se na upozorenja, spriječila policajca u obavljanju dužnosti i dva ga puta udarila u nogu automobilom.

(Ranko Šuvar, CROPIX)
Više o

Alenka Košiša Čičin-Šain

,

kaznena prijava

,

Košiša pištolj

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističku obradu nad predsjednicom zagrebačkog HNS-a Alenkom Košiša Čičin-Šain radi osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo sprječavanja policajca u obavljanju službene dužnosti, zbog čega će protiv nje biti podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Policija u današnjem priopćenju navodi da se Košiša Čičin-Šain oglušila na više policajčevih upozorenja da ne može parkirati automobil ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, gdje je dozvoljeno parkiranje samo vozilima s posebnom dozvolom.

Vozačica je, tvrdi policija, prilikom pokušaja parkiranja vozila na nedozvoljeno mjesto jučer oko 19:50 sati, odbila policajcu pokazati osobne dokumente te je namjeravala otići s mjesta događaja, iako ju je on zatražio da izađe iz auta. Policajac je zatim stao iza njezina vozila, a ona ga je vozeći unatrag dva puta udarila u nogu.

Policajac je potom izvadio i repetirao pištolj koji, kako navodi policija, nije usmjerio prema vozačici. Upozorio ju je da će pucati, ako ne zaustavi vozilo, pa je ona izašla iz auta, a zatim je privedena u policijsku postaju.

Policajac je lakše ozlijeđen i pružena mu je liječnička pomoć, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Predsjednica Gradskog odbora HNS-a puštena je iz policije kasno sinoć, a novinarima je izjavila da je policajac namjerno izazvao incident kada je u 19:50 sati namjeravala parkirati automobil ispred zgrade MVP-a gdje je vidjela više slobodnih parkirnih mjesta.

Pošto je odbila dati dokumente policajcu rekavši da će ih pokazati prometnoj policiji, Košiša Čičin Šain je rekla da je čula "škljocanje oružja i poziv da izađe van" te da je "policajac počeo vikati na nju da je to napad na službenu osobu". (hina/metro-portal)

18.05.2009. 13:27:12
Novi komentar
nužno
nužno