« Fun
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
DOSTA IM JE BORATA

Kazahstanski sportaši moraju znati himnu napamet zbog Borata

Može li novi film Sache Barona Coena o diktatoru izazvati slične probleme kao Borat, vidjet ćemo uskoro

Fotografija vijesti
Više o

Borat

,

Sacha Baron Cohen

,

Kazahstan

Pogreškom puštena šaljiva verzija iz filma o Boratu na dodjeli medalja na sportskom natjecanju u Kuvajtu natjerala je kazahstanske dužnosnike na uvođenje novih pravila  o upotrebi državne himne-

"Bit će uvedena pravila o upotrebi državnih simbola na sportskim događajima", izjavio je Ilsijar Kanagatov, zamjenik šefa državne agencije za sport.

Dodao je da će članovi kazahstanskih reprezentacija u svim sportovima morati naučiti stihove državne himne i da će dobiti instrukcije o tome se ponašati za vrijeme emitiranja himne na međunarodnim natjecanjima. 

Šaljiva pjesma, koja slavi Kazahstan zbog superiornog izvoza kalija i "najčistijih prostitutki u regiji", emitirana je na arapskom prvenstvu u streljaštvu u Kuvajtu, na dodjeli zlatne medalje Kazahstanki Mariji Dmitrenko.

Organizatori su se ispričali zbog propusta, a ceremonija je kasnije ponovljena. Kazahstan je izdao priopćenje da je incident bio "skandalozan" i uložio žalbu.

Pjesmu je napravio britanski komičar Sacha Baron Coen za svoj film iz 2006. godine o Boratu, Kazahstancu koji putuje u Ameriku da bi upoznao njenu kulturu i širio slavu svoje domovine.

29.03.2012. 12:00:30
Novi komentar
nužno
nužno