« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
KONCERTI

Katarina i Vladimir Krpan & gosti / Vivat academia: 25:50

Koncert 25/50: Piano Extravaganza! Katarine i Vladimira Krpana održat će se u srijedu 26. svibnja 2021. godine u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa s početkom u 19.30

25/50: Piano Extravaganza
25/50: Piano Extravaganza (Arhiva)
Više o

koncerti

,

Vladimir Krpan

,

Katarina Krpan

Prošlo je pola stoljeća rada profesora emeritusa Vladimira Krpana i četvrt stoljeća rada redovne profesorice Katarine Krpan na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Stoga im se učinilo primjerenim taj datum obilježiti zajedno sa svojim bivšim i sadašnjim studentima upravo u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, dvorani njihove matične ustanove.

Dakako, mnogi od njihovih studenata neće moći biti prisutni, a razlozi su tomu različiti: od životnih i radnih okolnosti do epidemioloških ograničenja. Ipak, ideja zajedništva temeljena na glazbenoj umjetnosti čini ih sve dijelom ove svečanosti jer je svaki od njih za njihove profesore podjednako vrijedno i ljudsko i pedagoško iskustvo.

Koncert 25/50: Piano Extravaganza! Katarine i Vladimira Krpana održat će se u srijedu 26. svibnja 2021. godine u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa s početkom u 19.30.

Na pozornici će im se pridružiti čak 30 njihovih bivših studenata, a na programu će se naći skladbe za dva klavira i za četiri klavira te skladbe za klavir četveroručno, šesteroručno i čak osmeroručno!

Ovim događajem Muzička akademija zatvara ciklus koncerata Vivat academia u kojem zajednički muziciraju profesori i studenti donoseći interesantne programe. Nažalost, dvorana Bersa i dalje nije u mogućnosti primiti vanjsku publiku pa će za sve zainteresira biti organiziran prijenos uživo na YouTube kanalu Muzičke akademije!

Više informacija o programu te puni popis gostiju Katarine i Vladimira Krpana nalazi se na linku niže: http://www.muza.unizg.hr/event/vivat-academia-25-50-piano-extravaganza/

25.05.2021. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno