« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
SVE ZA VLAST

Katar diže plaće i penzije najmanje 50%

Da im se ne bi dogodila neka Twitter revolucija, šeici su krenuli dijeliti novac

Kad ovako izgleda glavni grad, nije teško dizati plaće
Kad ovako izgleda glavni grad, nije teško dizati plaće (Wikipedia)
Više o

Katar

,

Doha

,

povećanje plaća

,

povećanje mirovina

Katarski emir, prijestolonasljednik šeik Tamim bin Hamad Al Tani odlučio je zadržati svoju poziciju na bitno elegantniji način od ostalih arapskih čelnika, povevši se za primjerom saudijskog princa.

Naime, utrošit će preko 8 milijardi dolara na povišice plaća, mirovina i povlastica za državne službenike i vojsku. Državna uprava dobiva povišicu od 60%, vojni časnici 120%, dok ostalima plaća ide gore minimalno 50%. Sve skupa će na plaće potrošiti gotovo 3 milijarde dolara, što znači da ni penzići neće loše proći.

Prva je sličan potez povukla Saudijska Arabija još u ožujku, kada se krenulo dijeliti raznih socijalnih povlastica u iznosu od nevjerojatnih 37 milijardi dolara, no onda su pobune protiv arapskih vlastodržaca buktjele cijelim Bliskim Istokom i sjeverom Afrike.

Inače, Katar je najbogatija zemlja svijeta, a dohodak po glavi stanovnika je preko 88.500 dolara (mi smo procijenjeni na cca 13.500, čisto za usporedbu), pa šeiku nije teško postati vrlo omiljen lik u svojoj zemlji na ovaj način.


07.09.2011. 19:28:04
Novi komentar
nužno
nužno