« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
FARSA

Karzai priznao nepravilnosti, ali izbore smatra poštenima

Svijet ne bi trebao izbor afganistanskog naroda pretvarati u noćnu moru afganistanskog naroda, opravdao je situaciju Karzai

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Afganistan

,

Hamid Karzai

,

afganistanski izbori

,

izborna prijevara

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai u utorak je priznao nepravilnosti na predsjedničkim izborima u Afganistanu no ustvrdio je da je glasovanje uglavnom bilo "dobro i pošteno te vrijedno pohvale, a ne omalovažavanja".

U razgovoru za američku televizijsku postaju ABC iz Kabula Karzai nije želio reći koliko bi još dodatnih vojnika SAD-a trebalo poslati u Afganistan ali je rekao da "u potpunosti stoji iza" generala Stanleya McChrystala koji je, kako se izvješćuje, zatražio još 40.000 vojnika.

Glede osporavanih izbora održanih u kolovozu Karzai je rekao da ljudi u svijetu ne bi trebali "izbor afganistanskog naroda pretvarati u noćnu moru afganistanskog naroda".

Promatrači Europske unije ranije su objavili da je oko četvrtina od 5,6 milijuna glasačkih listića sumnjiva. Preliminarni rezultati su pokazali da je Karzai osvojio 54,6 posto glasova no ponovno prebrojavanje moglo bi smanjiti taj postotak i Karzaija natjerati na drugi krug izbora s bivšim ministrom vanjskih poslova Abdulahom Abdulahom. (hina/metro-portal)

13.10.2009. 16:11:13
Novi komentar
nužno
nužno