« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
WTA MEMPHIS

Karolina Šprem savladala Ajlu Tomljanović

Dvoboj između dvije Hrvatice trajao je samo 82 minute tijekom kojih je do izražaja došlo iskustvo Karoline Šprem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Karolina Šprem

,

Ajla Tomljanović

,

WTA Memphis

Karolina Šprem pobijedila je Ajlu Tomljanović 3-6, 6-2, 6-0 u hrvatskom dvoboju 2. kola na WTA turniru u Memphisu.

Podsjetimo, 16-godišnja Tomljanović je u 1. kolu protiv Slovakinje Kristine Kucove slavila sa 6-4, 6-4, što joj je bila i prva pobjeda u karijeri na nekom WTA turniru u karijeri.

Odlično je 248. tenisačica na WTA ljestvici započela i svoj prvi dvoboj u karijeri protiv devet godina starije Varaždinke. Tomljanović je u prvom setu izborila čak 8 break lopti, iskoristila ih dvije, što joj je i uz jedan izgubljeni servis bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

No, u nastavku je do izražaja došlo iskustvo Karoline Šprem, 87. tenisačice svijeta, koja je zavladala terenom. U drugom setu je ispustila dva gema, a u trećem niti jedan. U ta dva seta je omjer osvojenih poena bio 53-25 u korist Šprem.

Varaždinka će u četvrtfinalu turnira koji se igra uz nagradni fond od 220.000 dolara, igrati protiv bolje iz dvoboja Britanke Anne Keothavon i mlade Portugalke Michelle Larcher De Brito, poznate po nesnosnom vrištanju prilikom udaranja lopte. Količinom decibela nadmašuje čak i slavnu Ruskinju Mariju Šarapovu, inače, prvu nositeljicu ovog turnira.

Dvoboj između Šprem i Tomljanović trajao je samo 82 minute, a mlađa Hrvatica je, podsjećamo, za nastup u glavnom ždrijebu dobila pozivnicu organizatora, koju je prolaskom 1. kola apsolutno i opravdala. (Totalsport)

17.02.2010. 19:14:26
Novi komentar
nužno
nužno