« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
WTA MEMPHIS

Karolina Šprem preko Hradecke do Ajle Tomljanović

Varaždinka je u 1. kolu sa 6:4, 6:4 svladala Čehinju Lucie Hradecku, čime je ostvarila svoju treću pobjedu ove sezone

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Karolina Šprem

,

Ajla Tomljanović

,

WTA Memphis

,

Lucie Hradecka

Drugo kolo WTA turnira u Memphisu donijet će nam hrvatski dvoboj između Karoline Šprem i Ajle Tomljanović. Nakon što je Tomljanović još u ponedjeljak prošla prvu prepreku, u utorak je to uspjelo i Varaždinki.

Šprem je odličnim izdanjem u 1. kolu turnira, koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 220.000 dolara, svladala Čehinju Lucie Hradecku sa 6-4, 6-4.

Bio je to drugi međusobni ogled ovih dviju tenisačica i prva pobjeda trenutno drugog hrvatskog reketa. Hradecka je bila bolja lani na domaćem terenu u Pragu.

Varaždinska je tenisačica cijelo vrijeme imala kontrolu te ni u jednom trenutku nije dopustila četvrtoj nositeljici da dođe u priliku za break. Osvojila je 83 posto poena nakon uspješno ubačenog prvog servisa. Sama je, pak, radila puno veći pritisak na servis Čehinje, što je rezultiralo s po jednim breakom u svakom setu - sasvim dovoljno za pobjedu protiv 65. tenisačice svijeta.

Za Šprem je to treća pobjeda ove godine u glavnim turnirima. Prve je prepreke preskočila i na Australian Openu, te prošli tjedan u Parizu. Četvrtu pobjedu sezone 87. igračica svijeta će loviti protiv sunarodnjakinje, 16-godišnje Ajle Tomljanović koja je u ponedjeljak došla do prve pobjede na WTA Touru, svladavši Slovakinju Kristinu Kucovu. Šprem i Tomljanović dosad nisu igrale međusobno. (Totalsport)

WTA Memphis, 1. kolo:

Šprem - Hradecka (4) 6-4, 6-4


16.02.2010. 19:15:21
Novi komentar
nužno
nužno