« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PRVA KOLA

Karlović uspješan u Beogradu, Martić i Šprem poražene

Karlović je pobijedio 530. igrača svijeta Dušana Lajovića, a Martić i Šprem su izgubile u prvom kolu WTA turnira u Estorilu, odnosno Rimu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ivo Karlović

,

Karolina Šprem

,

Petra Martić

Ivo Karlović je uspješno prošao 1. kolo ATP turnira Srbija Open u Beogradu svladavši srpskoga tenisača Dušana Lajovića s 7:6 (4), 6:4 za 85 minuta igre.

Karlović je za pobjedu protiv 530. igrača svijeta pogodio 10 as-servisa, ali je i jednom izgubio svoj servis.

U 2. kolu Karlovića očekuje puno ozbiljniji protivnik - Rus Igor Andrejev, kojeg je Karlović dvaput dobio (Nottingham 2005 trava, New Haven 2007 beton), no u Beogradu će igrati na zemlji.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je, pak, u dvoboju 1. kola WTA turnira u portugalskom Estorilu od Japanke Kimiko Date Krumm nakon maratonskih tri sata i 12 minuta igre s rezultatom 6:7 (4), 7:5, 7:6 (2).

Martić je izgubila i u svojem drugom dvoboju protiv točno dvadeset godina starije suparnice, a Japanka je s 39 godina daleko najstarija tenisačica na WTA Touru. Dvoboj je bio jako uzbudljiv, Date je servirala za prvi set i izgubila, potom je Martić nadoknadila zaostatak 1:4 u drugom i kod 5:4 servirala za meč, no neuspješno. U trećem se Dućanka ponovno vratila nakon zaostatka od 2:5, ali je u "tie-breaku" iskusnija Japanka ipak imala više snage i otišla je u 2. kolo.

I Karolina Šprem poražena je danas, i to u dvoboju 1. kola WTA turnira u Rimu od Belgijanke Janine Wickmayer s 6:3, 1:6, 6:4.

Šprem je u skoro dva sata igre pružila dobar otpor 12. tenisačici svijeta, a koban je bio "break" u desetom gemu trećeg seta. Varaždinka je Wickmayer dobila u njihovu jedinome dosadašnjem dvoboju prošle godine u Tornhoutu. (hina/metro-portal)

03.05.2010. 20:51:18
Novi komentar
nužno
nužno