« Život
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
ZAPAMTITE!

Kardinalna pogreška u komunikaciji koju morate izbjegavati

Stručnjaci kažu da je za dobar konstruktivan razgovor kljuÄčan kontakt očima, jedan od najvažnijih aspekata govora tijela

Pazite što radite očima...
Pazite što radite očima... (Arhiva)
Više o

neverbalna komunikacija

,

verbalna komunikacija

,

kontakt očima

Komunikacija ima dva segmenta koji su u najmanju ruku ravnopravni po važnosti - verbalni i neverbalni, no ako pitamo stručnjake, upravo je taj neverbalni dio onaj u kojem možemo napraviti najveće pogreške i razotkriti svoje slabosti.

Kad spominjemo govor tijela, jedna od najznačajnijih stavki je kontakt očima i upravo tu radimo najveće pogreške koje nas sprječavaju u ostvarivanju učinkovite komunikacije sa sugovornikom.

Naime, nema uspješne verbalne komunikacije bez usklađene neverbalne komunikacije. Stručnjaci kažu da je za dobar konstruktivan razgovor ključan kontakt očima, jedan od najvažnijih aspekata govora tijela.

Međutim, pogrešno je misliti da tijekom razgovora ne smijete 'skidati' pogled sa sugovornika. Naime, to je velika pogreška jer kontakt očima nikada ne smije biti 100-postotni.

Neprestano 'zurenje' u sugovornika stvorit će osjećaj nelagode, stoga se preporuča da tijekom 60 do 70 posto razgovora uspostavljate kontakt očima i ostavite prostora za skretanje pogleda kako bi komunikacija bila ugodna i uspješna.

19.08.2018. 15:32:00
Novi komentar
nužno
nužno