« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
BULAŽNJENJE

Karamarko raspalio po Milanoviću i SDP-u

Karamarko laprda kao da njegova stranka nije bila prethodnih osam godina na vlasti i gurala glavu u pijesak, a ruke u džepove hrvatskih građana

Karamarko kao da je pao s Marsa
Karamarko kao da je pao s Marsa (Arhiva)
Više o

Tomislav Karamarko

,

klauzura HDZ-a

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je danas da je predsjednik Vlade Zoran Milanović sa svojim slovenskim kolegom davno trebao definirati status problema Ljubljanske banke te da taj status treba biti definiran kao problem koji ne smije utjecati na ratifikaciju hrvatskoga pristupnog sporazuma.

"Doista nismo prepoznali rad hrvatske diplomacije koja kao da ne postoji", rekao je i nastavio da svoju primjedbu i kritiku upućuje i predsjedniku hrvatske Vlade "koji je sa svojim kolegom u Sloveniji davno trebao definirati status problema Ljubljanske banke".

Ocijenio je da "taj status treba biti definiran kao problem koji ne smije utjecati na ratifikaciju sporazuma" i da "problem Ljubljanske banke moramo rješavati kao dvije prijateljske države, članice EU."

"Ova Vlada nas je dovela da pet mjeseci prije ulaska u EU još uvijek strepimo i nemamo definiran status tog problema", rekao je Karamarko. Ističući da će "iskarikirati do kraja i da čvrsto vjeruje da je u krivu", Karamarko je rekao "ne uđe li Hrvatska u EU 1. srpnja, to će biti povijesna, milenijska odgovornost ove vlade".

Hrvatska država se toliko dugo stvarala, borilo se za nju, od prvog momenta su euroatlantske integracije bile naš prioritet, rekao je te naglasio da se "hrvatska država stvarala kada su ljudi iz SDP-a 25. lipnja. 1991. napustili Hrvatski sabor jer nisu bili za hrvatsku neovisnost".

"Zamislite da 22 godine poslije toga svojim neradom toj Hrvatskoj, koja je i njihova domovina, kao i naša, onemoguće ulazak u EU", izjavio je Karamarko.

21.01.2013. 04:45:00
Novi komentar
nužno
nužno