« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
TUŽNA OBLJETNICA

Karamarko položio vijenac na grob policajca Ivana Grbavca

Obilježavanje godišnjice pogibije Ivana Grbavca nastavljeno je u dvorani Sava centra u Sesvetama, gdje se održava malonogometni turnir

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Raiffeisen banka

,

Tomislav Karamarko

,

pljačka Sesvete

,

Ivan Grbavac

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko položio je vijenac na grob policajca Ivana Grbavca, koji je stradao na svom prvom službenom zadatku - sprječavanju pljačke Raiffeisen banke u Sesvetama na današnji dan prošle godine.

"Ministar Karamarko izrazio je sućut neutješnim Ivanovim roditeljima i pozdravio policajce koji su toga kobnog dana ranjeni u pucnjavi - Jadranka Certina, Boška Ćenana i Milovana Dakića i Kristijana Novoselca te Gorana Blaževića, jedinog policajca koji tada bio ranjen", navodi se u priopćenju MUP-a.

Uz grob ubijenog policajca na Markovu polju u Sesvetama zbor Policijske akademije otpjevao je pjesme "Zakletvu smo svoju bogu dali" i "Za prijatelje kojih više nema", a svijeće je zapalila obitelj Grbavac i Ivanovi prijatelji.

Uz ministra i tajnika njegova kabineta Dubravka Novaka stradalom su policajcu počast odali i zamjenici glavnog ravnatelja policije Milijan Brkić i Dražen Vitez, načelnik Policijske akademije Zoran Ničeno, načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin, načelnik Policijske postaje Sesvete Danijel Žugel te mnogi drugi, navodi se u priopćenju.

Obilježavanje godišnjice pogibije Ivana Grbavca nastavljeno je u dvorani Sava centra u Sesvetama, gdje se održava malonogometni turnir. Na zagrebačkom Županijskom sudu u tijeku je suđenje Kazimiru Dužnoviću, optuženom za ubojstvo policajca Ivana Grbavca i ranjavanje nekoliko njegovih kolega. (hina/metro-portal)

05.05.2010. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno