« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
CIRKUS

Karamarko odustao, Milanović nastavlja pregovore s Mostom

MOST i dalje nateže živce hrvatskih građana koji bi rado znali imaju li Vladu i Sabor ili ne, a u zadnjem u nizu kopernikanskih obrata Karamarko je ispao iz igre

Dudek je na kraju ipak ispao - Karamarko
Dudek je na kraju ipak ispao - Karamarko (Facebook)
Više o

Zoran Milanović

,

Tomislav Karamarko

,

Božo Petrov

,

Hrvatska raste

,

Domoljubna koalicija

,

MOST nezavisnih lista

Tomislav Karamarko odustao je od pregovora s MOST-om, Zoran Milanović ih nastavlja uz obećanje da neće biti premijer, a Božo Petrov veselo se smješka kao da je upravo dobio super sedmicu na lotu ...

Rezime je to gotovo mjesec dana natezanja oko sastavljanja Vlade u Hrvata, konstituiranja Sabora i dosadnih pregovora. Naime, nakon što je MOST vikao na sav glas da ih fotelje ne zanimaju, pokazalo se da to je obična - laž.

Fotelje su im toliko važne da su gurnuli pod nos čelnicima najvećih koalicija Hrvatska raste i Domoljubnoj koaliciji bianco papir na potpis u kojem su ovi morali obećati gomilu fotelja MOST-ovcima, od Vlade i Sabora do saborskih odbora i javnih tvrtki.

Znači, od transparentnosti odabira čelnika javnih tvrtki - ništa, samo se u raspored uhljebničkih pozicija ugurala još jedna ekipa koja će sad početi zbrajati rodbinu i prijatelje koji su zaslužili malo uživati na državnim jaslama.

Kako Karamarko mora udomiti mali milijun uhljeba, morao je odustati od pregovora i s indignacijom reći da se "radi o podjeli plijena" i da on ne može u tome sudjelovati. Moral na stranu - ima on previše usta za nahraniti da bi pristao dijeliti plijen s čak dva konkurenta, tako da je izašao van.

Naravno, vjerojatno će izaći van i iz HDZ-a, jer nema dvojbe da će ga nabrijana ekipa rastrgati na komadiće u slučaju konstituiranja Sabora i Vlade - nakon niza uspješnih izbora i goleme prednosti u anketama, Karamarko je uspio zbrljati do kraja i ostati kratkih rukava na najvažnijima.

S druge strane, SDP je opet upoznao čvrstu ruku svog predsjednika Milanovića koji ne bira sredstva da ostane na/u vlasti, s poznatom figom u džepu - mi ćemo se sad dogovoriti, a kad počne novi mandat, već ćemo vas nekako razbiti ...

Karamarko je blefirao od početka, govoreći kako je "spreman razgovarati o svemu", a kad su SDP-ovci napokon strpali Alexa Browna u avion i dovukli ga u Zagreb, bila je dovoljna jedna rečenica američkog stručnjaka Milanoviću - call his bluff.

Pokeraškim riječnikom rečeno - pristani na sve i smješkaj mu se u facu. Zoki je to napravio, Tomica se uvrijeđeno digao i otišao u ropotarnicu političke povijesti Hrvata kao luzer ...  ili se to samo čini?

Božo Petrov je do sada dovoljno puta izvrtao svoje riječi i obećanja da ništa nije sigurno, ali ako je već pred kamerama izjavio da su Domoljubnoj koaliciji vrata pregovora zatvorena, a da ćemo mandatara Vlade znati do utorka, misija Neretva do Zagreba mogla bi biti ispunjena.

20.12.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno