« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
SASTANAK S LJUBIĆEM

Karamarko obećao veći angažman za ravnopravnost Hrvata u BiH

Karamarko i Ljubić su razgovarali u središnjici HDZ-a u Zagrebu i pri tome je šef HDZ-a dao punu potporu euroatlantskom putu BiH

Fotografija vijesti
Više o

Tomislav Karamarko

,

Božo Ljubić

,

Hrvati u BiH

Za vrijeme susreta s predsjednikom bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Božom Ljubićem, novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obećao je snažniji angažman svoje stranke kako bi se osigurala ravnopravna pozicija Hrvata u toj zemlji, prenosi Hina.

Karamarko i Ljubić su razgovarali u središnjici HDZ-a u Zagrebu i pri tome je šef HDZ-a "dao punu potporu euroatlantskom putu BiH, ali i obećao pojačani angažman Republike Hrvatske ostvarenju hrvatske konstitutivnosti i narodnoga subjektiviteta u BiH", navodi se u priopćenju. Karamarko po istim navodima drži "da je jednakopravna pozicija Hrvata ključni faktor za stabilnost države BiH".

Predsjednik HDZ-a 1990. je, prema navodima iz priopćenja ove stranke, upozorio kako je vlast u Federaciji BiH uspostavljena bez legitimne političke volje Hrvata očekujući da se promijeni ova situacija.

Karamarko i Ljubić su razgovarali i o obvezama BiH koje treba ispuniti na putu prema euroatlantskim integracijama. Sastanku su nazočili dopredsjednik HDZ 1990 dr. Perica Jelečević i Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a.

01.06.2012. 16:09:00
Novi komentar
nužno
nužno