« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
IZBORI U HDZ-u

Karamarko i Kujundžić u drugom krugu

Repova ovog glasanja će sigurno biti, jer je Kosor treća s velikim zaostatkom, a Darko Milinović je praktički pometen s političke scene

Bivši šef MUP-a i tajnih službi vodi HDZ?
Bivši šef MUP-a i tajnih službi vodi HDZ? (Wikipedia)
Više o

HDZ

,

Milan Kujundžić

,

Tomislav Karamarko

,

drugi krug

,

izbori za predsjednika

Prvi krug glasanja za predsjednika HDZ-a završio je nakon nekoliko sati bacanja listića u kutije i gotovo jednako toliko sati prebrojavanja glasova. Rezultat je pomalo iznenađujuć, jer unatoč svim najavama i bajkama koje su kandidati izgovarali zadnjih dana, očekivalo se da Jadranka Kosor uđe u drugi krug.

No, najviše je glasova dobio Tomislav Karamarko, a drugi je Milan Kujundžić. Razliku između njihovih programa vrlo je teško uočiti, a temeljne su odrednice teški konzervativizam, desničarenje i Franjo Tuđman.

Tako je HDZ potonuo prema pozicijama koje je nekada držao Anto Đapić, a u kuloarima se govori da izborni gubitnici nagovaraju svoje glasače da podrže Kujundžića, koji je u predizbornoj kampanji bio možda i najkorektniji prema svojim kolegama.

Karamarko na čelu HDZ-a je put u vrlo tamnu budućnost, ostaje nam da sačekamo što će donijeti noć ...

Službeni rezultati izbora u HDZ-u: Karamarko 848, Kujundžić 523, Kosor 357, Milinović 169, Milošević 98 glasova. Glasanje u drugom krugu kreće tek u ponoć.

20.05.2012. 21:33:58
Novi komentar
nužno
nužno