« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SKUPA POGREŠKA

Karamarko: Glinski policajci postupili ljudski, ali neprofesionalno

Karamarko je kazao da je, za razliku od benkovačkog slučaja ubojstva supruge, u Glini policija pogriješila i to u zadnjoj fazi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bernard Čović/CROPIX)
Više o

policija

,

Tomislav Karamarko

,

gripa tipa A

,

obdukcija izvanzemaljca

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je, tijekom boravka u Novom Vinodolskom, odgovarajući na novinarska pitanja, kazao da su policajci u Glini postupili ljudski ali neprofesionalno te da će protiv njih biti poduzete određene mjere. Karamarko je kazao da je, za razliku od benkovačkog slučaja ubojstva supruge, u Glini policija pogriješila i to u zadnjoj fazi, momentu kad ubojica i njegova supruga razgovaraju u nazočnosti djece pri čemu je policija imala dojavu da ga treba privesti. Policajci su im pristupili, a supruga je izjavila da razgovor protiče u redu te da ne trebaju intervenirati nakon čega se dogodilo ubojstvo i pokušaj samoubojstva, rekao je Karamarko.

Postavlja se pitanje kako je ubojica ušao naoružan u Centar za socijalnu skrb, kako je taj susret protekao a da nije bio tamo nitko iz centra, ali ja ne želim prozivati druga ministarstva, rekao je Karamarko. Policija ne može rješavati ovakve slučajeve sama pa će MUP predložiti osnivanje multidisciplinarnih timova koje će pratiti i rješavati ovakve slučajeve.

>> "Svi su znali da će se dogoditi zločin u Glini"

Policajcima ćemo reći da mogu i prekršiti ovlasti neki put ako je to dobro da bi se spriječilo kažnjivo djelo, rekao je Karamarko govoreći u kontekstu aktualnih slučajeva ubojstava unutar obitelji. Ministar Karamarko je kazao kako je utvrđeno da nijedan službenik koji radi u odjelima izdavanja putovnica nije pogriješio u slučaju Sretka Kalinića jer je, kako je rekao, Kalinić imao lažne hrvatske dokumente i prije ovog slučaja. U masi dokumenata s kojima rukuju policijski službenici teško je utvrditi koji su krivotvoreni a koji ne, kazao je Karamarko. (hina/metro-portal)

29.08.2010. 16:40:00
Novi komentar
nužno
nužno