« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZASTOJI I NESREĆE

Kaos u prometu zbog snijega, lančani sudar kod Plitvica

Službe održavanja cesta pozvane su da ralicom i dizalicama raskrče zastoj kod Plitičkih jezera, zastoj je i na A6

Ralice
Ralice (Zeljko Sop / CROPIX)
Više o

snijeg

,

lančani sudar

,

HAK

,

stanje na cestama

Zbog niza prometnih nesreća i snijega zastoji su na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb u oba smjera, izvijestio je Hrvatski autoklub, koji vozače upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme i savjetuje da ako je moguće odgode putovanje.

Obvezna je zimska oprema i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na autocesti A 2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Jankomira te na A 6 Rijeka-Zagreb, između Bosiljeva i Kikovice. Također, na cestama u Gorskom kotaru, Lici, na Jadranskoj magistrali na dionici GP Pasjak-Rupa-Permani, nekim cestama u Primorju i Istri.

Lančani sudar

Zbog lančana sudara dvaju teretnih vozila, autobusa i osobnog automobila oko 14,30 sati u Oštarskim Stanovima, mjestu između Grabovca i Slunja, potpuno je prekinut promet na državnoj cesti D1, priopćila je karlovačka Policijska uprava (PU).

U Operativno-komunikacijskom centru PU-a doznaje se da ozlijeđenih nema. Lančani se sudar dogodio na kolniku pokrivenu s desetak centimetara snijega. Na tom dijelu ceste D1 u rakovičkoj općini nemoguće je organizirati obilazan promet te vozila stoje i čekaju da se prepriječena vozila uklone.

Kako se ne bi stvarala predugačka kolona, policija savjetuje vozačima da ne voze po dijelu ceste oko Plitvičkih jezera.

Službe održavanja cesta pozvane su da ralicom i dizalicama raskrče zastoj, no kad će to uspjeti, za sada je, kažu u OKC-u, teško predvidjeti.(hina/metro-portal)

26.11.2010. 17:19:08
Novi komentar
nužno
nužno