« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
PREKIPILO JOJ

Kanađanka zračnicom pucala na lovce na Pokemone

Igrica je uzrok i brojnih prometnih nezgoda, ilegalnih prelazaka granice, ili čak kao što je nedavno zabilježeno u Hrvatskoj, zalascima u minska polja.

Fotografija vijesti
Više o

Pokemon Go

,

Pokemoni

,

globalno ludilo

,

ovisnost o igricama

Planetarna manija za pokemonima izludjela je jednu 29. godišnju Kanađanku, koja je za vikend pucala na lovce japanskih crtanih čudovišta u naseljenom području Toronta.

Žena izluđena pokemanijom popela se na krov dvokatnice i zračnom puškom počela pucati po igračima. Nekim čudom, njezin „osvetnički pohod" nije imao žrtava.

Lokalna policija priopćila je da se žena nije opirala uhićenju, te da je optužena za posjedovanje i napad oružjem, prenosi Reuters.

Svaka od optužbi povlači za sobom maksimalnu zatvorsku kaznu od 10 godina.

Igrica "Pokemon GO" postala je svjetski hit u nevjerojatno kratkom vremenskom razdoblju, čime je udvostručena vrijednost kompanije Nintendo.

Radise o igrici koja pomoću mobitela traga za pokemonima koji se iznenada pojavljuju u uredima, restoranima, na ulicama, a bodovi se osvajaju pokretom prsta na ekranu mobitela.

Igrica je uzrok i brojnih prometnih nezgoda, ilegalnih prelazaka granice, ili čak kao što je nedavno zabilježeno u Hrvatskoj, zalascima u minska polja.

Dosad još ne postoji službena statistika unesrećenih i poginulih zbog igrice, iako se na YouTubeu mogu vidjeti snimke starih i mladih kako poput ovaca, ne gledajući, hodaju prometnim cestama (ili čak voze automobil igrajući) u potrazi za Pokemonima.

27.07.2016. 15:17:55
Novi komentar
nužno
nužno